Haber ve Etkinlikler

LGS'NİN DOĞA HARİKALARI

Türkiye Birincisi Doğa Harikalarımızla gurur duyuyor, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.


Doğa Koleji, LGS 2023’de  8 ilden 11 Türkiye birincisi çıkarttı. 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yerini alan Doğa öğrencileri hem ailelerine hem de okullarına teşekkür etti. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı sınavda öğrenciler, yüzdelik dilimleri doğrultusunda yapacakları tercihlere göre yerleştirilecekler.
 
Doğa Koleji yönetimi İngilizce testinde 3.018 Doğa Koleji öğrencisinin; sayısal oturumda 108, sözel oturumda 82 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtladığını açıkladı.
 
Doğa Kolejinin İstanbul Ataşehir 2 Kampüsünden Emre Mert İyigün, İstanbul Üsküdar Kampüsünden Ömrüm Cansu Gödek, İstanbul Topkapı Kampüsünden Eylül Uçar, Ankara Birlik Kampüsünden Defne Sertel, Ankara Keçiören Kampüsünden Alper Dikmen, İzmir Bornova Kampüsünden Mehmet Burak Kasap, Bursa Özlüce Kampüsünden Mehmet Arda Çağlayan, Mersin Toroslar Kampüsünden Ahmet Said Kandırmaz, Adana Kampüsünden Ayşe Gülsen Yılmaz, Sakarya Kampüsünden Arda Tuna Karacan, Aydın Nazilli Kampüsünden Reyyan Eylül Gül LGS 2023 Türkiye Birincisi oldu.
 
Tüm öğrencilerine temel eşitlik ilkesiyle Türkiye’nin dört bir yanında dünya standartlarında eğitim verdiklerini belirten Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, öğrencileri ile gurur duyduklarını dile getirdi.
 
Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek “Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.” dedi. Alpözü, Türkiye’de eğitime yön veren Doğa Koleji olarak anaokulundan üniversiteye bir eğitim ekolü oluşturduklarını ifade ederek bu eğitim ile yüzyılın beklediği evrensel değer ve becerilere sahip bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini kaydetti.
 
Gururluyuz
Doğa Koleji Ortaokul Bölüm Başkanı Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu, “Doğa ailesi olarak sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Onlar, bu sınav için çok çalıştılar ve sınav sürecini başarıyla yürüttüler. Bu süreçte ortaokul akademik birimimiz, okul yöneticileri ve öğretmen kadrolarımız, nitelikli akademik programımız ile her zaman öğrencilerimizin yanındaydık.  Öğrencilerimizin sınav sonuçları, bizler için başarılı yürütülen bir sürecin somut göstergesi oldu. Öğrencilerimizi yalnızca sınav sonuçları için değil sınav hazırlık sürecinde gösterdikleri azim, çalışma disiplini ve kararlılıkları için tebrik ediyoruz. Türkiye birincisi Doğa Harikalarımızla gurur duyuyor, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
 
Başarı, disiplin ve çok yönlü gelişim gerektirir
Dr. Mollaibrahimoğlu, başarının disiplin ve çok yönlü gelişim gerektirdiğinin altını çizerek öğrencilerini sınava nasıl hazırladıklarını şöyle ifade etti:
 “Sınav hazırlığının temellerini ortaokulun ilk yıllarında atsak da LGS hazırlık sürecimiz 7.sınıfta başlıyor. Öğrencilerimiz, sınava yönelik akademik program çerçevesinde Türkiye geneli ölçme-değerlendirmesi olan Doğa Koleji LGS deneme sınavlarına her hafta düzenli olarak giriyor. Sınav çeşitliliğimiz var. Haftalık denemeler yanında simülasyon denemeleri, dış yayın denemeleri, ev ve etüt denemeleri ile öğrencilerimizin eksiklerini tespit etmeye; etüt ve hafta sonu dersleri ile akademik gelişim süreçlerine destek olmaya devam ediyoruz. Bu süreklilik, sınav başarısına giden yolda çokça tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Öğrencilerimizi merkezî sınava hazırlarken akademik programımızı "akademik gelişim, hedef belirleme, planlı çalışma, aile ile iş birliği, dikkat ve okuma becerisi ile zaman yönetimi becerisi" çerçevesinde planlıyoruz. DOKAP (Doğa Koleji Okuduğunu Anlama Programı) ile öğrencilerimizin okuduğunu anlama ve eleştirel düşünme becerilerini geliştiriyoruz. Bu program çerçevesinde öğrenciye yönelik içerikler yanında öğretmen eğitimleri ve veli seminerlerini de içine alan çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizi akademik program içerikleri yanında yurt içi/ yurt dışı akademik, kültürel programlar yanında sportif program içerikleriyle de buluşturuyoruz.
 LGS 2023 Doğa Koleji Türkiye birincileri ise başarılarının sırlarını ve gelecek yıl sınava girecek öğrencilere önerilerini şu şekilde sıraladı:
 Arda Tuna Karacan - Doğa Koleji Sakarya Kampüsü
“LGS Merkezî Sınavı zor bir sınav değil, sadece düzenli ve istikrarlı çalışma gerektiriyor”
Okulumuzda son hafta LGS simülasyonu gerçekleştirdik. Böylece tüm heyecanımı yendim. LGS Merkezi Sınavı’na hazırlıkta başta kendime çok ağır olmayan bir program hazırladım. Son bir iki ay hızlandırdım. LGS Merkezî Sınavı zor bir sınav değil, sadece düzenli ve istikrarlı çalışma gerektiriyor. Sınava girecek arkadaşlarım kesinlikle stres olmasınlar ve bol bol kitap okusunlar.
 

Eylül Uçar - Doğa Koleji Topkapı Kampüsü
“Kendilerine zaman ayırsınlar”
Türkiye birincisi olmak güzel bir duygu ve insan gurur duyuyor. Başarımda emeği geçen tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Sınava sistemli çalışmak oldukça önemli. Sınava girecek arkadaşlarıma tavsiyem, kendilerine de zaman ayırsınlar, sürekli ders çalışmak değil verimli çalışmak gerekiyor.
 
Emre Mert İyigün - Doğa Koleji Ataşehir 2 Kampüsü
“Okulum dışında bir kursa gitmedim”
Sınava hazırlık sürecinde okulum dışında bir kursa gitmedim. Okulda öğrendiklerim ve disiplinli çalışmam sayesinde birinci oldum. Bu sonucu beklemiyordum, bir ya da iki yanlışım olabileceğini düşünüyordum. Sınav sonucunu öğrendiğimde ailem de ben de çok sevindik. Sınava girecek arkadaşlarıma tavsiyem bol bol kitap okumaları, düzenli ve disiplinli çalışmalarıdır. İstanbul Erkek Lisesine gitmeyi hedefliyorum, meslek olarak mühendislik düşünüyorum.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL