LİSE KARİYER GÜNLERİ ANKARA İNCEK KAMPÜSÜ'NDE GERÇEKLEŞTİ

11. ve 12. Sınıf öğrencilerimizin gelecek ve kariyer planlamalarına destek olmak, üniversite ve bölümleri yakından tanımalarına olanak sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Doğa Kariyer Günleri 7 Mayıs 2019 tarihinde Ankara İncek Kampüsü’müzde başarıyla gerçekleşti.

ETİKETLER : tyt , ayt , lise eğitimi , üniversite tanıtımları , doğa koleji kariyer günleri , doğa anadolu lisesi rehberlik , lise rehberlik , lisede kariyer

Doğa Koleji geleneksel Kariyer Günleri'nin Ankara ayağı; Batıkent, Çayyolu, Çukurambar, Eryaman ve İncek kampüslerimizden yaklaşık 350 öğrencimiz katılımıyla gerçekleşti. İlk oturumda açılış konuşmasını TRT’de 25 yıl boyunca farklı pozisyonlarda görev yapmış, CNN Türk’ün kurucusu ve aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Sedat Örsel gerçekleştirdi. Örsel, öğrencilere kariyer hedeflerini belirlemede ve belirlenen bu hedeflere ulaşma yolunda dikkat edilmesi gereken değerler ile ilgili öğütler verdi. Öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için farklı alanlarda pek çok farklı deneyime sahip olmalarının önemini anlattı. 2. Oturumda ise öğrencilerin okul ve sınav süreçlerinde kendileri için en doğru kararı verebilmelerine katkı sağlayacak canlı yayınlar, videolar, tanıtımlar ve işbirlikleriyle her zaman öğrencilerin yanında olan ve öğrencilere kılavuzluk etmeye çalışan “Hocalara Geldik” ekibinden Onur ve Vural Hoca konuşmalarını gerçekleştirdi. Çeşitli veriler ve örnekler ile TYT ve AYT hakkında öğrencilerimize bilgi verdiler.

Açılış konuşmasından sonra öğrencilerimiz, kariyer hedefleri doğrultusunda üniversite ve bölümleri yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrencilerimiz; tıp, diş hekimliği, eczacılık, beslenme ve diyetetik, moleküler biyoloji ve genetik, mimarlık, inşaat mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, bilgisayar-yazılım mühendisliği, pilotaj, uzay ve havacılık, hukuk, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, ekonomi, işletme, iktisat, maliye, gastronomi, uluslararası ticaret, iletişim ve tasarım  bölümleriyle ilgili kariyer odalarında akademisyenlerden detaylı bilgi aldı.

Doğa Koleji Kariyer Günleri'ne; Hacettepe Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Girne Kıbrıs Üniversitesi katılım gösterdi.

Öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirmede büyük farkındalık yaratan bu etkinliğimize katılan tüm üniversite ve akademisyenlere teşekkür ederiz.