MAKER TAKIMIMIZ 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI'NDA 3.'LÜK KAZANDI!

Acarkent Doğa Lisesi Fizik Bölümü Maker takımı “Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret!” sloganına uyarak Liseler arası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışmasından 3.'lük ödülüyle döndü.

ETİKETLER : maker takımı , 3d yazıcı atölyesi , 3d yarışması , zehre kuşka , acarkent doğa kampüsü , lise fizik eğitimi , eğitim teknolojileri

Fizik Öğretmeni Zehra Kuşka koçluğunda Liseler arası 3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışmasına katılan öğrencilerimiz Anıl Berkay ADIGÜZEL, Elif ÇALIŞKAN, Jongwoo CHOI, Dilay TAHMAZ ve Deniz ÖZSAVCI, 5-6 Mart 2016 tarihinde iki günlük atölyenin ardından yarışma dosyalarını teslim etti. 12 Mart 2016 tarihinde yapılan final ayağında ise başarılı öğrencilerimiz sunum ve savunmalarını yaparak ürünlerini tanıttı. Dünyada 19 milyon görme engelli öğrenci için daha iyi eğitim imkânı oluşturan özgün projeleri finalist 16 takım arasında eğitim ve teknolojinin bir arada kullanıldığı tek projeydi.

Yarışmada katılımcılar; Yaratıcılık, problem çözme, işbirliği, teknolojik araçları kullanma, zamanı etkili yönetme ve girişimcilik becerilerini sergiledi. Yine takım ruhu, disiplinler arası çalışma, keşfedip üretme yeteneği değerlendirme kriterlerindendi.

Dünyamız hızla değişiyor. Otomobilden ev eşyalarına kadar geniş bir alanda tasarım hızlanıyor, inovasyonun ivmesi artıyor. Tüm bu gelişmeler eğitim sisteminde de yansımalarını buluyor. 3D yazıcılar, son dönemlerde öğrenme süreçlerine dahil olan eğitim araçlarından biri olarak okullarımıza girdi.

Yarışma; 3Durak, Sigma3D, Zaxe ve Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası işbirliği ile Darüşşafaka ev sahipliğinde yapıldı. Katılımcı firmalar öğrencilerimizi inovatif düşünce geliştirmek ve proje çalışmaları yapmak üzere kurumlarına davet etti.