Haber ve Etkinlikler

MESLEKİ GÖZLEMLE KARİYER YOLLARINI AYDINLATIYORUZ

t-MBA eğitim modelinin önemli çalışmalarından birisi olan Mesleki Gözlem kapsamında öğrencilerimiz ilgi duydukları meslekleri uzmanlarından tanıdılar.

ETİKETLER : t-Mba eğitimi , lise eğitimi , doğa koleji liseleri , mesleki gözlem
Doğa Koleji öğrencileri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında da yarıyıl tatillerini Mesleki Gözlem ile değerlendirdiler. Mesleki Gözlem ile öğrencilerimiz kariyer eğilimlerine göre gelecekte seçmeyi planladıkları mesleklerle ilgili bilgi edindiler. t-MBA Mesleki Gözlem çalışmasında öğrenciler, Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarında görev yapan meslek uzmanlarına merak ettikleri mesleklerle ilgili sorular sordular, bilgi aldılar.

Mesleki gözlem, öğrencilere belirli bir meslek alanında gerçek dünya deneyimi kazandırmanın yanında mesleğe dair teorik bilgileri pratik uygulama becerisi ile geliştirme fırsatı sunuyor. Mesleki gözlem yaparken öğrenciler farklı profesyonellerle etkileşimde bulunma şansı elde ederek iletişim becerilerini geliştirir ve iş dünyasındaki etkileşimlere daha hazırlıklı olmalarına yardımcı olur. İş ortamını daha yakından tanımak için bir fırsat sunan mesleki gözlem süreci, çalışma koşulları, iş kültürü, takım dinamikleri gibi faktörler hakkında öğrencilere bilgi sunar. Sektördeki güncel gelişmeleri takip etme şansı sunan gözlem süreci öğrencilere öğrenmeyi teşvik eder ve kişinin bilgi birikimini güncel tutmasına yardımcı olur.

Mesleki gözlem yapan öğrencilerimiz, sektördeki profesyonellerle tanışma ve iş bağlantıları kurma şansı elde eder. Bu bağlantılar, gelecekteki iş fırsatları için kapılar açabileceği gibi bireylerin kariyerlerini şekillendirmelerine, öğrenmelerine ve iş dünyasında daha etkili bir şekilde başarılı olmalarına yardımcı olan önemli bir süreçtir.



 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL