MİNİK LEYLA'NIN ADI KÜTÜPHANEYE VERİLDİ

Ağrı'nın Bezirhane köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir’in adı, Doğa Koleji tarafından yürütülen proje kapsamında; Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi'ne verildi.

ETİKETLER : leyla aydemir , doğa koleji sosyal sorumluluk , ali yerlikaya , bahçeşehir doğa

Bahçeşehirliler Derneği (BADER), Doğa Koleji ve Yelpaze İstanbul'un yürüttüğü kampanya ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ağrı Vali Ali Yerlikaya Ortaokulunda "Leyla Aydemir Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi" açıldı. Ağrı'nın Bezirhane köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir'in adının verildiği Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi açılışı, Leyla Aydemir'in babası Nihat Aydemir'in katılımıyla gerçekleşti.

BADER ve Yelpaze İstanbul'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında Doğa Koleji Bahçeşehir 1 Kampüsü öğrencileri ve velileriyle ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda Ağrı Vali Ali Yerlikaya Ortaokulu için yaptırılan Leyla Aydemir Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezinde, 3 adet tam donanımlı bilgisayar, 1 adet printer, 6 bini aşkın kitap yer alıyor.

Proje temsilcileri olarak; Bahçeşehir 1 kampüsü Öğretmenleri Sena Gülal ve Emrullah Üstünsoy kütüphane açılışına katıldı. Sena Gülal projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bizler Bahçeşehir 1 Doğa Koleji ailesi olarak, yılda 2-3 defa sosyal sorumluluk projesi yapan bir okuluz. Ülkemizi derinden etkileyen Leyla Aydemir olayının tekrar yaşanmamasında neler yapabiliriz diye öğrenci meclisimizle, idarecilerimizle oturup konuştuğumuzda bir kütüphane kurmayı amaçladık. Bu kütüphane kurulumunda çocuklarımızın emekleri, kendi yaptıkları turşuları satarak kütüphanenin perdelerini, mobilyasını ve kitaplığını karşıladılar”

Emrullah Üstünsoy, "Biz her dönem farklı projelerle yola çıkıyoruz. Önceki dönem kılık kıyafet yardımı sosyal sorumluluk projemizdi. Bu dönem de kütüphane kurma düşüncesi, karşılıklı görüş alışverişi yapılarak şekillendi. Buraya 65 koli kitap üç bilgisayar ve bir printerla geldik. Çok mutluyuz. Umarım bundan sonraki projelerde tekrardan toplumsal bir olaya duyarlılık sağlarız" dedi.

İstanbul'dan Ağrı'ya gönül köprüsü kurduklarını dile getiren Emrullah Üstünsoy, Nihat Aydemir'e "Burada çocuklar okudukça, eğitim aldıkça, toplum değişecek. Bir toplumun değişimi ancak böyle olur" dedi.

Vali Ali Yerlikaya Ortaokulu Müdürü Ayhan Kılıç yapılan kütüphanenin öğrenciler için çok faydalı olacağını söyleyerek öğrencilerine bu sevinci yaşattıkları için İstanbul Bahçeşehir-1 Doğa Kolejine teşekkür etti. Kılıç, "Okulumuzun böyle bir kütüphaneye gerçekten ihtiyacı vardı. Çocuklarımıza bu kütüphaneyi aktif bir şekilde kullandıracağız" dedi.

Açılan kütüphaneye kızı Leyla Aydemir'in adının verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Nihat Aydemir, "İstanbul'da hocalarımız bu kütüphaneyi açtılar. Ben çok duygulandım. Gerçekten olayı yeni yaşamış gibi oldum. Leyla'nın unutulmaması için kütüphane açtıklarını söylediklerinde çok sevindim. Gerçekten çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.