Haber ve Etkinlikler

MİTOLOJİNİN DİLİNDEN DOĞA

Bağlıca Kampüsü öğrencilerimiz, yüzyıllarca insanoğlunun doğayı kontrol altına almak için olan çabalarının çeşitli mitolojik kahramanlarla nasıl bağdaştığını da uygulayarak öğrendiler.


AB Erasmus+ programı kapsamında Ankara Bağlıca Kampüsü İngilizce Öğretmenimiz Sema Yıldırım tarafından 12 Ekim 2022 tarihinde başlatılan, 4 farklı ülkeden (Yunanistan, Makedonya, Litvanya ve Romanya) 6’sı yabancı 16 okulun ortaklığında yürütülen Nature From The Language Of Mythology (Mitolojinin Dilinden Doğa) projesi Ankara Bağlıca Doğa Koleji 1/A sınıfı öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

  

Günümüze kadar ulaşan mitolojik hikayelerin ve kahramanların sonraki nesiller için anlaşılır olması ve yeni fikirlerle birçok masalı zenginleştirilerek kültürlerarası ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen projede öğrencilerimiz mitolojik dönemde bilimle açıklanmayan doğa olaylarını mitoslarla nasıl anlatıldığını incelediler.



Proje uygulamaları kapsamında mitolojik kahramanların (Zeus, Posedion, Aphrodite, Demeter, Themis, Selene vb.) neler yaptığını gerek sanatsal etkinlikle gerekse de çeşitli interaktif ve sınıf içi oyunlarla tecrübe eden öğrencilerimiz, dijital okur yazar bireyler olarak hep birlikte hikâye yazdılar. Hikâyenin görsellerini yapan öğrencilerimiz "Nature from the Language of Mythology" adlı digital kitabı hazırlayarak, tüm öğrencilerin ulaşabileceği bir kaynak ürettiler. “Mitolojinin Dilinden Doğa” Projesi ile Ankara Bağlıca Kampüsü öğrencilerimiz, yüzyıllarca insanoğlunun doğayı kontrol altına almak için olan çabalarının çeşitli mitolojik kahramanlarla nasıl bağdaştığını da uygulayarak öğrendiler.

   

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL