MODEL ROKET DÜNYA KUPASINA DOĞA DAMGASI!

Bulgaristan’ın Kaspichan kentinde düzenlenen Space Modelling Fai World Cup’a Doğa Öğrencileri Juniorlarda Dünya 1.’liği, 2.’liği ve Dünya 3.’lüğü ile damgasını vurdu.

ETİKETLER : model roket , dünya kupası , kaspichan , bulgaristan , başarı , uluslararası

Dünyanın birçok ülkesinden profesyonel sporcuların katıldığı, uluslararası Kaspichan 2016 ya bu sene 20 öğrencisi ile 4 senedir katılabilme başarısı gösteren Doğa Okulları, Türkiye adına ülkemizi başarı ile temsil etti. Turnuvanın ilk günü olan 14 Mayıs’da Juniorlarda S6A – Şerit dalında öğrencilerimizden Gökçehan Aksungur 1.’liği, Simge Başural 2.’liği ve Dila Mutlu Dünya 3.’lüğünü kazandı.

Turnuvanın ikinci günü 15 Mayıs da yine Juniorlar da S3A (Non World Cup) –  Paraşüt dalında sıralamada öğrencilerimizden Simge Başural 1.’liği, İlayda Kasarcı 2.’liği ve Berk Sebit 3.’lüğü paylaştı. Hem bilim ve tecrübenin hem de teknolojilerin yarıştığı beş farklı kategoride düzenlenen yarışmaya Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Rusya gibi çok başarılı katılımcıların yanında Türkiye’den katılan öğrencilerimiz etkili bir takım dayanışması örneği sergiledi. Takım olarak ateşleme hatasını yaşamadığımız yarışmada 6 fırlatışımız maksimum süre alarak derece getirdi.

Bizlere bu gururu yaşatan, başarıda emeği geçen bütün öğrencilerimizi kutluyor, öğrencilerimize koçluk yapan Fizik öğretmenlerimiz Sema Balkan ve Kasım Yılmaz ile danışmanımız Prof. Dr. Celil Atik hocamıza teşekkür ediyoruz.