MODEL ROKET DÜNYA KUPASINA DOĞA OKULLARI DAMGASI

Bulgaristan’ ın KASPICHAN kentinde düzenlenen SPACE MODELLING FAI WORLD CUP’a Doğa Okulu öğrencileri Dünya 2.liği ve Dünya 3.lüğü ile damgasını vurdu.

ETİKETLER : model roket , Kaspichan 2014 , Doğa Okulu eğitim başarıları , fizik , Celil Atik , Onur Ali Biçer , Aylin Sert , Space Modelling Fai World Cup , başarı

Dünyanın birçok ülkesinden profesyonel sporcuların katıldığı, uluslararası “KASPICHAN 2014” e 16 öğrencisi ile katılabilme başarısı gösteren Doğa Koleji, Türkiye adına ülkemizi başarı ile temsil etti.

Hem bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı hem de teknolojilerin yarıştığı dört faklı kategoride düzenlenen yarışmaya Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Rusya gibi çok başarılı katılımcıların yanında Türkiye den katılan sporcu öğrencilerimiz roketlerinin en uzun süre havada kalmasını sağlamaya çalıştı. Yaklaşık 300 metre yukarı fırlatılan roketlerden 4 öğrencimiz maksimum süreye ( 5 dakika ) ulaşırken, iki öğrencimiz diğer atışlarda da çok iyi skorlar elde edip Dünya 2.liği ve Dünya 3.lüğünü kazandı.

Junior dalında Üsküdar Kampüsü öğrencimiz Onur Ali BİÇER S3A Kategorisinde Dünya 2.liğini elde ederken, yine Üsküdar Kampüsü öğrencimiz Aylin SERT S3A kategorisinde Dünya 3.lüğünü kazandı.

Bizlere bu gururu yaşatan, bu başarıda emeği geçen bütün öğrencilerimizi kutluyor, öğrencilerimize koçluk yapan bütün fizik zümresi öğretmenlerimiz ile danışmanımız Prof. Dr Celil Atik hocamıza teşekkür ediyoruz.