MOSTRATEC BİLİM OLİMPİYATLARI’NDA BÜYÜK GURURUMUZ!

MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları finallerine Türkiye ‘den seçilen 10 projenin 7 ‘si Doğa Okulları’ndan!

ETİKETLER : Mostratec , başarı , biyoloji , bilim , olimpiyat , proje , Bengü Yaren Beyaz , Zeynep Ezel , Büşra Nur Yiğit , Atakan Kınıkoğlu , Canberk Toprak , Duyşen Kuş , Ayşegül Kar

Her yıl Brezilya’nın Novo Hamburgo şehrinde gerçekleşen ve dünyanın en büyük bilimsel proje yarışmalarından MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nın 2015 finaline Doğa Okulları damgasını vurdu. Bahçelievler, Cevizlibağ, Bostancı, Bursa ve Balıkesir Kampüslerimizdeki proje kulüplerinde danışman öğretmenlerimiz eşliğinde yapılan toplam 7 projemiz finale kaldı. Bu başarıyla, dünyanın dört bir yanından yüzlerce projenin yarıştığı ve geleceğin bilim insanlarına ışık tutan MOSTRATEC Olimpiyatları'ndaki başarı geleneği de devam etmiş oldu.

Doğa Okulları Biyoloji Bölüm Başkanı Muhammet Kılıçöz ; ‘’Mostratec Bilim Olimpiyatlarında elde edilen bu mutluluk verici netice yıllardır yürüttüğümüz proje tabanlı eğitim anlayışımızın getirdiği başarılı bir sonuç oldu. Başarılarıyla bizleri gururlandıran, finallerde yer alacak proje öğrencilerimiz Bengü Yaren Beyaz, Zeynep Ezel, Büşra Nur Yiğit, Atakan Kınıkoğlu, Canberk Toprak ile proje danışmanı biyoloji öğretmenlerimiz Duyşen Kuş, Ayşegül Karapınar, Fatma Ertan, Güliz Günbatı ve Sevim Yalçın’ı gönülden kutluyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

24-30 Ekim 2015 tarihleri arasında katılacakları finallerde hem Türkiye’yi hem de okulumuzu temsil edecek öğretmen ve öğrencilerimizin heyecanlarını paylaşıyor, başarılarının devamını diliyoruz.