"NANO TEKNOLOJİ ALANINDA KARİYER FIRSATLARI VE TTT NET PROJESİ" TANITIM GÜNÜ DÜZENLENDİ

Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlik oldukça verimli geçti.

ETİKETLER : ttt net , poster , yarışma , doğa ab projeleri , AB , The Teamwork , Training and Technology , Network , Ekip Çalışması , Eğitim ve Teknoloji Ağı

Uluslararası vizyonu ile akademik alanda birçok başarı elde eden Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü, Fen eğitimine yönelik yeni ve özgün projeleri ile Fen öğretimini daha nitelikli hale getiriyor. Fen projelerimiz kapsamında 13.05.2015 tarihinde Kadıköy Kampüsünde Lise öğrencilerimize, AB Projeler Koordinatörlüğü Fen Projeleri tanıtıldı ve Gebze Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet Yavuz Oral, öğrencilerimize Nano Teknoloji ve bu alana yönelik kariyer fırsatları konusunda bilgilendirmede bulundu ve öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Doğa AB projeler Koordinatörlüğünün Fen projeleri kapsamında NTSE ve TTT NET projelerimiz de öğrencilerimize tanıtıldı. FeTeMM / STEM’i (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik/Science, Technology, Engineering and Mathematichs) temel alan Takım Çalışması, Eğitim ve Teknoloji Platformu (Teamwork, Training and Technology Network–TTTNET-540029-LLP-1-2013-1-IT-COMENIUS-CNW) Projemizin hedef grubu 12 ile 18 yaş arasındaki öğrenciler ve fen bilimleri öğretmenleridir. (https://tttnet.eu/)

Fen Öğretiminde Nano Teknolojik Yansımalara dair iyi uygulamaları içeren NTSE (Nano-Tech Science Education) Projemizin en önemli ürünlerinden biri ‘NTSE Kit’, Nanoteknoloji ve fen bilimleri öğretiminde uygulamalı faaliyetlerimiz  de söz konusu organizasyon çerçevesinde öğrencilerimize tanıtıldı ve ilgi ile incelendi.  (https://www.ntse-nanotech.eu/)

Ayrıca TTT NET Projemiz kapsamında düzenlenen Bilim ve Fen kampları, Yakacık Doğa içerisinde yer alan Nanobioteknoloji Laboratuvarımız tanıtıldı.

TTT NET Projesi bünyesinde düzenlenen uluslararası poster yarışması hakkında öğrencilerimize detaylı bilgi verildi. Teslim tarihi 16 Haziran 2015 olan poster yarışmamızın konusu “Fen Eğitimini Nasıl İlgi Çekici Hale Getirebiliriz? ” olarak belirlendi. Söz konusu yarışmaya başvuru için lütfen tıklayınız.