ÖĞRENCİLERİMİZ, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'Nİ MINECRAFT'LA SENARYOLAŞTIRDI

Bahçeşehir Bilim Kampüsü öğrencileri Kodlama ve Robotik Dersi kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni, Minecraft Eğitim Sürümü'nde tüm detay ve olaylarıyla senaryolaştırdı.

ETİKETLER : 18 mart çanakkale sümülasyonu , minecraft , çanakkale zaferi , minecraft education , dogatech , kodlama ve robotik , eğitim teknolojileri , ali rıza lüle , hakan inanır

Microsoft Minecraft Education programıyla hazırlanan 18 Mart Çanakkale projesi bütün öğretmen ve öğrencilere Kodlama & Robotik dersinin sadece bir dersten ibaret olmadığını ve çok fazla değerler kattığını gösteriyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni Minecraft'ta tekrar yaşatan ve çalışmaları 2 hafta süren projede toplam 16 Doğa Koleji ortaokul öğrencisi her gün 2 ders boyunca çalıştılar.

Oluşturulan bu sanal dünyada Minecraft: Eğitim Sürümü'nün özelliklerinden kod oluşturucusu kullanılarak tüm gemileri, cephe ve kaleleri kodlama yöntemi ile kısa bir sürede oluşturdular. Kodlama ve Robotik Öğretmeni Ferhat Miraç Şahin ve Minecraft: Eğitim Sürümü takımı MeeSquad, 18 Mart Çanakkale Zaferi simülasyonunu ve gelecek dönem projelerini Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle'ye sundular. Minecraft: Eğitim Sürümü hesabı olan tüm öğrenciler 18 Mart Çanakkale Destanı'nı sanal ortamda öğrenecek.

Proje, Minecraft: Eğitim Sürümü'nün resmi Twitter sayfasından paylaşılarak ilgi gördü.