ÖĞRENCİLERİMİZ 4. ULUSAL KUTUP BİLİMLERİ ÇALIŞTAYI ve BİRİNCİ KUTUP ŞENLİĞİ'NDE!

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencilerinin kurmuş olduğu PiriÇET (Piri Reis Çevre ve Teknoloji Takımı), çevrimiçi düzenlenecek olan 4. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve Birinci Kutup Şenliği'nde projelerini sunmaya hazırlanıyorlar.

ETİKETLER : ulusal kutup bilimleri çalıştayı , tuzla doğa koleji , çevre ve teknoloji takımı , kutup şenliği , sosyal sorumluluk

Takım liderliğini İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Tuzla Kampüsü 12. sınıf öğrencisi Berke Çiçek, takım danışmanlığını ise Fizik Öğretmeni Selami Eraslan’ın üstlendiği PiriÇET (Piri Reis Çevre ve Teknoloji Takımı), çevrimiçi düzenlenecek olan 4. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve Birinci Kutup Şenliği'nde projelerini sunacak.

2018 – 2022 Ulusal Kutup Bilim Programı’nın uygulanmasından Bilimsel Kutup Seferlerinin icra edilmesine kadar birçok araştırma ve çalışma gerçekleştirme görevi üstlenen Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün organizasyonunda,  4. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı 22 Ekim ve Kutup Bilimleri Şenliği 23 Ekim tarihinde, Covid-19 pandemi koşulları sebebiyle fiziki olarak gerçekleştirilmesi yerine çevrimiçi platformda yapılacaktır.

Özet başvuruları tamamlanmış olan; kutup bilimlerinde çalışmalar yapmış ve hem Antarktika hem de Arktik bölgelerine merak duyan araştırmacıların bir araya geldiği, kutup tecrübelerinin ve yeni fikirlerin paylaşıldığı bu çalıştayda Tuzla Kampüsü 12. Sınıf öğrencilerimiz Piri Reis Çevre ve Teknoloji Takımı ile okulumuzu temsil edecek.

Öğrencilerimiz “hava kalitesi ve ozon ölçümlemenin yanı sıra gaz, basınç, karbondioksit, nem, sıcaklık ve ışık” ölçümlerini gerçekleştirmek adına modül oluşturmayı amaçladıkları proje sunumları ile insanlık yararına çıkarılabilecek ürünler geliştirmek ve hatta bu teknolojik ürünlerin ticarileştirilmesi kapsamında çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı’nın dördüncüsüne dinleyici olarak katılım sağlamak için tıklayınız...