ÖĞRENCİLERİMİZ AVEA TEKNOLOJİ MERKEZİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Doğa Okulu öğrencileri Avea Teknoloji Merkezi'nde deneyim gezisine katıldılar.

ETİKETLER : avea teknoloji merkezi , teknoloji gezisi , avea rıfkı , istanbul kart

Avea’nın teknoloji alanındaki son gelişmelerini inceleyen Doğa Koleji öğrencileri, hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında fikir sahibi oldular. Gezi boyunca öğrenciler projeler hakkındaki sorularını sorarak yeni bilgiler edindiler.

Avea’nın sanal karakteri olan Rıfkı ile sohbet eden öğrencilerimiz bir sanal karakterin yaratılış ve geliştirilme sürecini dikkatle dinlediler. Teknolojinin günlük hayata uyarlanması ile ilgili çeşitli alanların bulunduğu deneyim merkezinde, İBB ile ortak çalışılması planlanan İstanbul Kart sistemini denediler.

Hayata geçirilmesi planlanan proje toplu taşıma kullanmak için yanınızda kartınızın olmasına gerek olmadan, telefona tanımlanan bir sistem ile toplu taşıma ile seyahat etmeyi planlıyor. Bakiyeniz bittiğinde ise SMS atarak doldurma işleminin yapılması ve uzun kart yükleme kuyruklarına son verilmesi öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Deneyim merkezinde bulunan, akıllı ev, akıllı durak, sanal karakter ile iletişim, fotoğraftan müzik açabilme ve doğal afet durumları için geliştirimiş uygulamaları inceleyip ayrıntılı fikir sahibi oldular.