ÖĞRENCİLERİMİZ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ’NDE d’MUN HAZIRLIĞI YAPTI

Çayyolu Doğa Okulu ortaokul MUN delegeleri Antalya’da yapılacak 3. d’MUN Junior Konferansı hazırlıkları için 12 Kasım 2014 tarihinde Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği’ni ziyaret etti.

ETİKETLER : Birleşmiş milletler , ahmet parla , Enformasyon Merkezi , d'mun , junior , konferans , delege , mun

Bu ziyarette Birleşmiş Milletler Enformasyon Merkezi Yetkilisi Ahmet Parla, d’MUN delegelerine Birleşmiş Milletler'in dünyadaki rolü ile ilgili geniş çaplı bilgiler sunduktan sonra Türkiye’deki rolü ve dünyada ele aldığı sorunlardan bahsetti. Aynı zamanda BM’nin sorunları nasıl ele aldığı ve bu sorunlarla ilgili yapılan projeler hakkında bilgilendirdi. Sayın Ahmet Parla’nın BM hakkındaki sunumunun ardından d’MUN delegeleri daha önce araştırma yaparak hazırladıkları soruları ve sunum ile ilgili akıllarına takılan her soruyu paylaştılar. 3. d’MUN Junior Konferansı'nda delegesi oldukları komiteler ve ülkeler hakkında da paylaşımlarda bulunan öğrenciler MUN hazırlığını okul dışına taşıyarak gerçek hayatla birleştirdiler.