Haber ve Etkinlikler

ÖĞRENCİLERİMİZ HARRY WATERS İLE BULUŞTU

Öğrencilerimiz kendilerini ifade ederek İklim krizinde bir yolculuğa çıktı, yazarlık becerileri ile gezegenin sağlığı hakkındaki fikirlerini ve çözümlerini paylaştı.


İngilizce derslerimizde farklı alanlar ve güncel içeriklere yönelik uygulamalarla öğrencilerimizin ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren konulara duyarlılık göstermelerini, yaşam becerileri kazanmalarını ve bunları yaparken İngilizce dilini kullanmalarını sağlıyoruz. Hedef dili disiplinlerarası bağlamda kullandığımız bu derslerimizde amacımız, dil ediniminin, sadece o dili konuşmak, okumak, yazmak ya da anlamak değil, farklı alanlarda da bilgiye ulaşmak için önemli bir araç olduğunu ilkokul yıllarından itibaren öğrencilerimizin içselleştirmesini sağlamaktır.

İngilizce derslerimizde uyguladığımız bu disiplinlerarası yaklaşımla öğrencilerimizin çeşitli deneyler, etkinlikler ve küresel boyutta canlı derslerde aktif olarak katılmalarını sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin kendi yetenek ve becerilerinin farkında olarak gelişimlerini desteklerken, geleceğin küresel vatandaşları olarak karşılaştıkları sorunlar ve çözümlerine ilişkin aktif rol almalarını hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla öğrencilerimize rehberlik ederek dünyanın daha eşit, adil ve sürdürülebilir bir yaşam alanı olması konusunda duyarlı bireyler olmalarını sağlıyoruz. İngilizce programımızın disiplinlerarası etkileşim başlığında  ilkim krizi vardı. Her kademeden öğrencilerimiz farklı ülkelerden çocukların da katılım gösterdiği çevrim içi bir İngilizce dersine katılım gösterdiler.

İklim krizinin hikayesi konulu bu dersin öğretmeni Harry Waters, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri elçisi olarak iklim krizi ile çok yakından ilgileniyor ve son iki yıldır küresel boyutta çevrimiçi derslerle dünyanın her yerinden öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya geliyor. Dünyayı değiştirmeye sınıflarımızdan başlayalım mottosuyla yapılandırılan bu İngilizce dersinde öğrencilerimizle iklim krizi hakkında konuşarak, hayatımızda nasıl değişlikler yaparak çözümün bir parçası olabileceğimize dair öneriler paylaştık. Öğrencilerimiz yazdıkları İngilizce hikayeler ve şiirler aracılığıyla gezegenimizin geleceği hakkındaki fikirlerini ve çözümlerini paylaştılar.
















DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL