ÖĞRENCİLERİMİZ İSTİKLAL MARŞI'MIZI İŞARET DİLİYLE OKUDULAR!

İşaret diliyle İstiklal Marşı söyleme projesi İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 95. yıl dönümü törenlerinde tüm Doğa Okulları Kampüslerinde aynı anda gerçekleştirildi.

ETİKETLER : İstiklal marşı , başakşehir doğa , ortaokul , soes , Türkçe , sağduyu , örnek

Doğa Okulları Ortaokul Öğrencileri, Türkçe Bölümü önderliğinde gerçekleşen “İşaret Diliyle İstiklal Marşı” projesi 12 Mart’ta gerçekleşti. İstiklal Marşı'nın 95.yılını kutlamak için tüm Doğa Okulları’nda gerçekleştirilen törenlerde öğrencilerimiz, aynı anda İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okuyarak işitme engelli kardeşlerinin yanında olduğunu gösterdi. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu anlamlı etkinlikle anılırken kendisinin söylediği “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” temennisi işaret diliyle yansıtılmış oldu. Millî mücadeleyi mısralarıyla ölümsüzleştiren Mehmet Akif’i örnek alan Doğa Ortaokul Öğrencileri bu etkinlikle yüreklerde derin bir iz bıraktı.

Bu proje sayesinde empati kurma yeteneği gelişen öğrencilerimiz beden dilini de etkin kullanmayı öğrendiler. Kısa sürede işaret diliyle İstiklal Marşı’nı öğrenen öğrencilerimize ve projeyi okullarında başarıyla uygulayan Türkçe öğretmenlerimize teşekkür ederiz.