ÖĞRENCİLERİMİZ MOSTRATEC BİLİM OLİMPİYATLARI FİNALİ İÇİN BİR KEZ DAHA BREZİLYA'DA

Doğa Koleji öğrencileri dünyanın en saygın bilim organizasyonları arasında yer alan MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda okulumuzu ve ülkemizi temsil etmek üzere bir kez daha Brezilya yolcusu...

ETİKETLER : mostratec , bilim , bilim olimpiyatları , akademik başarı , proje

Her yıl artan sayıda uluslar arası proje üreten öğrencilerimiz başarılarıyla bilim dünyasında dikkat çekiyor. Dünyanın en prestijli bilim olimpiyatlarına davet ve kabul alan Doğa harikaları bu yıl da uluslar arası arenada ülkemizi ve Doğa Kolejini başarıyla temsil ediyor.

Her yıl Brezilya’nın Novo Hamburgo şehrinde gerçekleşen MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları finallerinde Proje öğrencilerimiz tarafından biyoloji alanında yapılan iki Doğa Koleji projesi altın madalya için bir kez daha yarışacak. 22-26 Ekim tarihleri arasında 33.sü düzenlenecek olan ve dünya çapında 1000'e yakın proje içinden seçilen finalist projelerin jüri önüne çıkacağı bu önemli organizasyona; Ataşehir 1  Doğa kampüsümüzden Begüm Dobrucalı, Halkalı 2 kampüsümüzden Anton Grebenev isimli proje öğrencilerimiz ile Proje danışmanımız olan Biyoloji öğretmenimiz Emine Er Yılmaz katılacaklardır.

Çalışmaları büyük ilgi çeken ve final daveti alan Ataşehir 1 Kampüsümüzün projesi "Alglerden organik gıda boyası üretilmesi", Halkalı 2 Kampüsümüzün projesi “Maiteki (Grifola frondosa) mantarının antikanserojenik etkilerinin araştırılması” konulu bilimsel projelerini tüm dünyaya sunacaklar.

Doğa Koleji öğrencileri MOSTRATEC 2017 finallerinde dünya 2.liği ve 4.lüğü , 2016 finallerinde dünya 2.liği ve 4.lüğü, 2015 finallerinde ise dünya 1.liği, 3.lüğü ve 4.lüğü kazanmıştı.

Doğa Koleji olarak proje öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik eder, Brezilya'daki finalde başarılarının artarak devam etmesini dileriz.