ÖĞRENCİLERİMİZ MOSTRATEC BİLİM OLİMPİYATLARI FİNALİ İÇİN BİR KEZ DAHA BREZİLYA'DA

Doğa Koleji öğrencileri dünyanın en saygın bilim organizasyonları arasında yer alan MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda okulumuzu ve ülkemizi temsil etmek üzere bir kez daha Brezilya yolcusu...

ETİKETLER : Mostratec , başarı , biyoloji , bilim , olimpiyat , proje

Her yıl artan sayıda uluslararası proje üreten öğrencilerimiz başarılarıyla bilim dünyasında dikkat çekiyor. Dünyanın en prestijli bilim olimpiyatlarına davet ve kabul alan Doğa harikaları bu yıl da uluslararası arenada Doğa Kolejini ve ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

Her yıl Brezilya’nın Novo Hamburgo şehrinde gerçekleşen MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları finallerinde 5 Doğa öğrencisi altın madalya için bir kez daha yarışacak. 23-27 Ekim tarihleri arasında 32.si düzenlenecek olan ve dünya çapında 1000'e yakın projenin jüri önüne çıkacağı bu önemli organizasyona; Bahçelievler kampüsünden Biyoloji Öğretmeni Duyşen Kuş danışmanlığında öğrencilerimiz Ege Aral Karabulut ve Eylül Nehar Karabulut, Cevizlibağ kampüsünden ise Biyoloji Öğretmeni Hüseyin Erdoğdu danışmanlığında öğrencilerimiz Greta Şenay Çelebi, İrem Tan ve Yeliz Gürel katılacaklar.

Çalışmaları ilgi çeken ve final daveti alan öğrencilerimiz Ege Aral Karabulut ve Eylül Nehir Karabulut kardeşler meme kanseri, Cevizlibağ kampüsü öğrencilerimiz ise serviks kanseri için alternatif yöntemleri içeren bilimsel projelerini tüm dünyaya sunacaklar. Doğa Koleji öğrencileri MOSTRATEC 2016 finallerinde dünya 2.liği ve 4.lüğü, 2015 finallerinde ise dünya 1.liği, 3.lüğü ve 4.lüğü kazanmıştı.

Doğa Koleji olarak öğrencilerimizi ve danışman öğrencilerimizi tebrik ediyor, Brezilya'da başarılar diliyoruz.