ÖĞRENCİLERİMİZ TÜBİTAK FİZİK OLİMPİYATLARI İÇİN KAMP PROGRAMINA GİRİYOR

6 Nisan 2021 tarihinde İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fizik Bölümü tarafından düzenlenen fizik olimpiyatı sınavlarına giren öğrencilerimiz, TÜBİTAK Fizik Olimpiyatı için son hazırlıklarını yapıyor.

ETİKETLER : fizik olimpiyatı , tübitak , fizik eğitimi , lise eğitimi , Prof. Dr.Tuğrul Hakioğlu , Prof. Dr. Mehmet Kerim Ramazanoğlu , Prof. Dr. Elşen Veli , Prof. Dr. Recep Dimitrov , Doç.Dr. Ahmet Levent Subaşı
TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları sınavına katılacak öğrencilerimiz 24-28 Mayıs 2021 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi ve ITAP (Institute of Theoretical and Applied Physics) iş birliği ile değerli akademisyenlerimiz Prof. Dr.Tuğrul Hakioğlu, Prof. Dr. Mehmet Kerim Ramazanoğlu, Prof. Dr. Elşen Veli, Prof. Dr. Recep Dimitrov ve Doç.Dr. Ahmet Levent Subaşı tarafından düzenlenecek TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları Eğitimi ile birinci aşama sınavlarına hazırlanacaklar.

TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları, öğrencileri fizik alanında çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları birinci aşama sınavları sonucunda belli bir düzeyde başarı gösteren öğrenciler TÜBİTAK BİDEB tarafından Ankara’da yapılan ikinci aşama sınavlarına davet edilecekler. Ayrıca, birinci aşama sınavlarını takip eden yaz aylarında, bu öğrencileri ikinci aşama sınavlarına eşit şartlarda hazırlamak amacıyla, alanlarında uzman akademisyenler tarafından eğitilecekleri Yaz Okulu Organizasyonu düzenlenecek.

27 Mayıs 2021 tarihinde başvurularını tamamlayan lise hazırlık, 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıf öğrencileri 03 Temmuz 2021 Cumartesi günü TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları birinci aşama sınavına girecekler. Bilim Olimpiyatlarında Ulusal ve Uluslararası seviyede madalya kazanan öğrenciler Ek Katsayı/Sınavsız Geçiş uygulamasından faydalanabilecek.

03 Temmuz 2021 TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları sınavına girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.