ÖĞRENCİMİZ AYSU ALTAŞ, 11 YAŞINDA YAZARLIĞA İLK ADIMINI ATTI!

Microsoft Türkiye tarafından organize edilen #ONunlaharikasin yarışmasına katılan öğrencimiz Aysu Altaş, hayallerini teknolojinin gücüyle birleştirdi ve gerçeğe dönüştürdü.

ETİKETLER : yaratıcı yazarlık , en genç yazar , aysu altaş , bahçeşehir doğa kampüsü , windows yarışma , eğitim teknolojileri

Doğa Okulları Bahçeşehir Kampüsü 7. Sınıf öğrencisi Aysu Altaş yazarlık hayaline 11 yaşında kavuştu.

Microsoft Türkiye’nin açmış olduğu #ONunlaharikasin yarışmasına bir ay gibi kısa bir sürede 1.000’e yakın başvuru gerçekleştirildi. Jüri ilham verici hikâyeler karşısında zorlu bir süreç yaşadı. Ödül olarak ilk 10’a giren katılımcılara Casper 2si1 arada hediye ettikleri yarışmanın 1.’si 11 yaşında yazarlığa adım atan en genç katılımcılardan Doğa Okulları Bahçeşehir Kampüsü öğrencisi Aysu Altaş oldu.

Küçüklüğünden beri kitap okumayı çok sevdiğini belirten Aysu, 3. sınıfta şiire duyduğu sevgiyle yazıya da ilgi duymaya başlamış. Teknolojinin hayal gücünü geliştirdiğini söyleyen Aysu, kitabını da Windows özelliklerinden faydalanarak tek başına oluşturmuş. Şu sıralar ikinci kitabını hazırlayan ve şimdilik sadece çocuklar için yazdığını söyleyen Aysu, yazdıklarıyla gelecekte tüm insanları kucaklamayı umuyor.

Eğitimde Teknoloji Hayat Boyu Başarı Getiriyor

Bilgisayarın sadece bir oyun aracı olmayıp hedeflerine ulaşmak için en önemli araç olduğunu gösteren çok güzel bir başarı hikayesine sahip olduğunun da altını çizen Aysu Altaş; “Okulumuzda en yeni eğitim teknolojilerini kullanarak öğrenim görüyoruz. Bu yüzden teknolojiyi hayatıma kolaylıkla entegre edebiliyorum. Bu başarımda okulumun bana sunmuş olduğu eğitim anlayışının da payı çok büyük. Bilgiyi hayata katarak kullandığımız zaman hayallerimiz gerçeğe ulaşıyor” diyerek duygularını dile getirdi.

Aysu Altaş’ın ilk kitabı “Moda Okulu” okuyucularıyla 2015 yılında buluştu. Kitabın konusu genel olarak modayla ilgili, ancak Aysu’nun kitapta vermek istediği asıl mesaj küçük detayların hayatımızı birden değiştirebilmesi. Bu nedenle kitapseverlerle paylaştığı bu hikayesinde içine kapanık ve aksi olan ünlü bir moda tasarımcısının, hayatına giren genç bir kızla birlikte yaşadığı değişimi anlatıyor.Aysu Altaş, kitabına “Moda Okulu” adını vermiş. Çünkü hikâyesinde, bir genç kız moda eğitimi almak üzere bir moda okuluna gidiyor ve olaylar burada gelişiyor. Küçük yaşlardan beri yazma çalışmaları yapan Aysu Altaş, yaratıcı yazarlık dersinin kendisine olan katkısını şöyle anlatıyor: “5. ve 6. sınıfta ‘Yaratıcı Yazarlık’ dersinde etkinlik kitabımızda konuyla ilgili bir sürü yaratıcı hikâye yazdık. Ve ben de yazdığım hikâyelere bakınca bu konuda yetenekli olduğumu fark ettim. Bu da bu kitabı yazmam için beni cesaretlendirdi.”