"OKUL DIŞARIDA" DEDİK, DOĞA'DA ÖĞRENDİK!

Dünya çapında yaklaşık 3 milyon çocuğun sınıflarından çıkarak doğaya karıştığı 17 Mayıs Okul Dışarıda Günü, Van'dan Tekirdağ'a tüm Doğa kampüslerinde kutlandı.

ETİKETLER : okul dışarıda günü , outdoor classroom day , yaşayarak öğrenme , açıkhava derslikleri , çocuk hakları , oyunlaştırarak öğrenme

Okul Dışarıda Günü’nde dünyanın dört bir yanından binlerce okul, sınıflarını açık havaya taşıdı ve derslerini oyun yoluyla işledi. Kuruluşundan itibaren eğitimin dört duvar arasına sıkıştırılamayacağına, doğanın en iyi öğretmen oladuğuna ve yaşayarak öğrenmenin önemine dikkat çeken Doğa Koleji, 17 Mayıs Okul Dışarıda Günü'nde binlerce öğrencisiyle BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 31. maddesine sahip çıktı. Fiziksel, zihinsel, akademik ve duygusal gelişimin desteklendiği bugünde coğrafyadan biyolojiye, müzikten dramaya, matematikten görsel sanatlara tüm dersler "dışarıda" işlendi ve öğrencilerimiz oyun alanlarında doyasıya eğlendi.

2012 yılında Londra'da bir grup okul Anna Portch ‘un başlattığı bir fikirle açık havada öğrenmenin önemine vurgu yapmak için 17 Mayıs gününü kutladı. 2015 yılına gelindiğinde 15 ülkeden 600 ‘ü aşkın okul bu harekete katılarak 17 Mayıs gününü açık havada öğrenmeyi kutlama günü ilan etti ve kutladı. 2017 yılından beri dünyanın pek çok farklı ülkesinde 17 Mayıs günü “Outdoor Classroom Day- Okul Dışarıda Günü” olarak kutlanır ve bu günde binlerce okul sınıflarını açık havaya taşır ve derslerini oyunla işler.