Haber ve Etkinlikler

OKUL MÜDÜRLERİMİZ YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Doğa Koleji Kampüs Yöneticileri ve Akademik Direktörlük Birimleri, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hedef ve planlamalarını paylaşmak üzere 26-27 Mayıs tarihlerinde bir araya geldiler.


Eğitim kalitesini daha da artırmak, yönetici kadrosunu yeni eğitim ve yönetim modellerine hazırlamak amacıyla düzenlenen eğitim programının ilk günü Kurtköy kampüsünde, ikinci günü ise İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsünde düzenlendi. Okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerdeki koordinatörler ve bölüm başkanları yeni dönem eğitim içeriklerini detayları ile sunarak fikir alışverişinde bulundular.



Üst düzey yöneticilerimizin de katıldığı toplantıların ilk gününde liderlik ve yönetim becerilerinin önemine değinildi. Genel Müdürümüz Enis Eryaman, Doğa Kolejindeki özgün eğitimin temellerine değinerek her yıl gelen geri bildirimlerin dikkate alındığını ve içeriklerin güncellendiğini belirtti. Eryaman, "Akademik direktörlerimiz, araştırma ve geliştirme ekibimiz öğretmenlerimizden gelen bütün geri bildirimleri değerlendiriyor. Ölçme ve değerlendirme birimimiz de kademe kademe tüm istatistikleri bölüm başkanlarımıza iletiyor. Kampüslerimizden gelen her bilgi bizim için çok kıymetli. Temel amacımız beklentilere cevap veren bir organizasyon yapısına sahip olmaktır. Akademik programlarımızı yeni materyal, model ve malzemeleri inceleyerek, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek, teknolojiyi dâhil ederek daima geliştiriyoruz." dedi. Toplantının ilk günü bölüm başkanlarımızın akademik paylaşımları ile sona erdi.

 
 

Yenilikçi ve Sürdürülebilir Eğitim

Toplantıların ikinci günü ise 27 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsünde gerçekleşti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım Daire Başkanı/Eğitim Danışmanı Murat Saydam’ın da katıldığı programın ana teması “Yenilikçi ve Sürdürülebilir Eğitim” oldu. Doğa Koleji ile anaokulundan üniversiteye öğrenci yetiştirdiklerini ve bu beraberlikten duydukları mutluluğu ifade eden Saydam, ‘‘Amacımız bilime, sanata ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayan, özgür düşünce ışığında toplumsal sorumluluk bilinciyle araştıran ve sorun çözme becerisi gelişmiş bireyler yetiştirmektir” dedi. k12 eğitimini tüm yönleriyle değerlendiren Saydam, Doğa Kolejinde gelecek dönem eğitim hedeflerine de değindi. Saydam, toplantı sonunda “İstanbul Bilgi Üniversitesi, Doğa Kolejinde de olduğu gibi okul için değil hayat için öğrenme felsefesine inanıyor. Çocukların Doğa’da aldığı kültürü biz üniversitede devam ettirmek istiyoruz.’’ dedi.




Bölüm başkanlarımızın akademik paylaşımları ve müdürlerimizin geri bildirimleri ile eğitim sona erdi.
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL