Haber ve Etkinlikler

ORTAK KÜLTÜR MİRASIMIZ KARDEŞ OKUL PROJESİ

Bursa İnegöl Kampüsümüz ve Ukrayna Lyceum of Khimcyn "Intelekt" Okulunun birlikte gerçekleştirdiği “Ortak Mirasımız" konulu çalışma ile iki ülke öğrencileri arasında sınırlar ötesi diyaloğun ne kadar güçlü olduğu ortaya koyuldu.


İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İnegöl Kampüsü ve Ukrayna Lyceum of Khimchyn "İntelekt" Okulu "Kardeş Okul Projesi-Ortak Mirasımız" projesi için bir araya geldi. Proje kapsamında Kyimchyn Lyceum Okulu’ndan 4 öğretmen ve 9 Ukraynalı öğrenci 25 - 30 Ekim tarihlerinde İnegöl Kampüsümüzü ziyaret ettiler.
  
 
Bu ziyaret süresince Ukraynalı öğrenciler Türk öğrenciler tarafından misafir edildi,proje boyunca iki ülke arasındaki kültürel etkileşim, ortak değerler, yabancı dilin önemi üzerinde ortak çalışmalar gerçekleştirildi.

Proje boyunca öğrenciler Türkçe ve İngilizce derslerine katılarak ortak çalışmalar yaparak Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Kaymakamı, İnegöl Belediye Başkanı, İnegöl İlçe Milli Müdürlüğüne ziyaretleri gerçekleştirdi. Yabancı misafirlerimiz Türk öğrenciler eşliğinde Bursa ili, ilçemiz İnegöl, tanıtım gezilerine katılarak şehrimizi ve kültürünü tanıdılar. Her iki ülkenin öğrencileri arasında oluşan iletişim ortamı, projenin amacı olan iki ülkenin öğrencileri arasında sınırlar ötesi diyaloğun ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. Proje boyunca bizden desteğini esirgemeyen; Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederiz.


 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL