ÖZLÜCE KAMPÜSÜ ORTAOKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ OTİZM İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER!

Doğa Okulları Özlüce Kampüsü Rehberlik Birimi ve Ortaokul Meclisi Bursa genelinde dev bir projeye imza attılar.

ETİKETLER : doğa için pedal çevir , otizm , farkındalık , bursa özlüce , bisiklet , ortaokul , öğrenci meclisi

Yaklaşık olarak 320 bisikletçinin katıldığı “Doğa için pedal çevir 2 “etkinliğine yine katılım yoğundu. Renk Otizm Derneği ile birlikte yürütülen proje öğrenci ve velilerin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Özlüce Kampüsü Öğrenci Meclisi 7 Mayıs Cumartesi günü "Doğa İçin Pedal Çevir2" adlı proje ile tüm bisiklet ve doğaseverleri bir araya getirdiler. Projeye destek veren tüm doğaseverler Özlüce Kampüsü’nde toplanarak Uludağ Üniversitesi’ne kadar pedal çevirdiler. Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi'nde kahvaltı rehberlik birimi tarafından bir söyleşi gerçekleşti. Bu söyleşide kardeşlik, dayanışma ve yardımseverlik vurgusu yapıldı.

“ÖĞRENCİLERİN DOĞASINDA YARDIMSEVERLİK VAR”

Doğa Okulları Rehberlik Öğretmeni Hüseyin Temur, “Bu projenin, çocuklardaki empatik duygunun gelişimin yanı sıra doğa ve çevreye karşı, öğrencilerin hayata hazırlanma sürecinde aktif rol almasını sağladı. Çocuklar başkalarının ne yaşadıklarını duyumsayarak hayata bir sıfır önde başlıyor. Bu çalışmalar aynı zamanda akademik başarısını artırıyor. Rehberlik Birimi Koordinatörlüğü’nde yürütülen bu kampanya etkin, katılımcı ve çevresinde olup bitene duyarlı, topluma saygılı öğrenciler yetiştirmektedir“ dedi. Aynı zamanda “Otizm İçin Pedalla Sloganı” yola çıkan öğrenciler Renk Otizm Derneği’nin katkılarıyla, otizm için farkındalık yaratarak bu proje ile engelleri aşmayı hedefliyoruz, dediler. Bu kampanya ile öğrenciler okullarına bisikletlerle gelmeye teşvik edildiler. Öğrenciler ile veliler bu duyarlılığa dikkat çekmek proje destek vermek amacıyla bisikletleriyle projede yer aldılar. Renk Otizm Derneği, Uludağ Üniversitesi, Nilüfer Belediyesi Kent konseyi, Doğa Okulları, EMO bisiklet Topluluğu, Perşembe Akşamı bisikletçileri, Yıldırım Bisiklet Grubu, Bursa Bisiklet İl Temsilciliği ve Uludağ Bisiklet topluluğunun destek verdiği projede tüm Bursa halkı; sağlık, doğa, Otizm farkındalığı, kardeşlik ve dayanışma için pedal çevirmeye davet edildi. Bu projenin sürmesi adına 3. Doğa için Pedal Çevir projesi gerçekleştirilme kararı alındı.