PASCAL – CAYLEY - FERMAT MATHEMATICS CONTEST BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Doğa Koleji Lise öğrencileri uluslararası matematik yarışması Pascal - Cayley - Fermat yarışmalarını başarıyla tamamladı.

ETİKETLER : lise matematik , pascal cayley , fermat , matematik yarışması , doğa koleji lise matematik

Waterloo Üniversitesinin her yıl düzenlediği; 9. sınıflara yönelik Pascal Mathematics Contest, 10.sınıflara yönelik Cayley Mathematics ve 11. sınıflara yönelik Fermat Mathematics Contest, Doğa Koleji Acarkent, Antalya Alanya, Ataşehir-1 , Ataşehir -3, Antalya, Beyoğlu, Çanakkale, Ankara Çayyolu, Çamlıca, Çekmeköy, Ankara Eryaman, Ankara İncek, Sarıyer, Kocaeli Yahya Kaptan ve Yakacık kampüslerimizde başarı ile uygulandı.

9-10-11.sınıf öğrencilerimiz 25 soruluk sınavı 1 saat içinde cevaplandırdılar. 150 puan üzerinden değerlendirilecek olan sınav Kanada’ya kargolandı ve Mart ayında açıklanacak. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Sınava katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor , güzel sonuçlarını bekliyoruz.

Yarışmanın Türkiye ve Türkçe adaptasyonu Doğa Koleji tarafından yapılmakta olup Türkiye'deki diğer uygulayıcı okullara da Doğa Koleji tarafından gönderilmektedir.