PASCAL – CAYLEY - FERMAT MATHEMATICS CONTEST BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Lise öğrencilerimiz uluslararası standartlarda, sıkıcı olmayan, becerileri geliştiren ve eğlenceli matematik uygulamalarına devam ediyor.

ETİKETLER : matemetik uygulamaları , uluslararası matematik müfredatı , pascal , cayley , fermat , lise matematik , eğlenceli matematik , matematik sınavı

Waterloo Üniversitesinin her yıl düzenlediği; 9. sınıflara yönelik Pascal Mathematics Contest, 10. sınıflara yönelik Cayley Mathematics ve 11.sınıflara yönelik Fermat Mathematics Contest; Acarkent, Afyon, Ataşehir, Ataşehir 3, Antalya Bilim, Beyoğlu, Bostancı, Çanakkale, Bursa Çekirge, Ankara Çukurambar, Ankara İncek, Ankara Eryaman, Yalova, Sarıyer ve Alanya kampüslerimizde başarı ile uygulandı.

9-10-11.sınıf öğrencilerimiz 25 soruluk sınavı 1 saat içinde cevaplandırdılar. Türkçe'ye çevirisinin yanı sıra Türkiye dağıtımı da Doğa Koleji Acarkent Kampüsü tarafından yapılan ve 150 puan üzerinden değerlendirilecek olan kitapçıklarımız  değerlendirme için Kanada’ya kargolandı.

Mart ayında açıklanacak olan sınavda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sınava katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.