SAN FRANCISCO OCEAN FİLM FESTİVALİ’NDE DOĞA'DAN 3 KÜRESEL FİNALİST

Bu yıl 13.'sü düzenlenen Ocean Film Festivali'nde, çok sayıda film arasından seçilen 12 küresel finalistin 3'ü Doğa'dan!

ETİKETLER : ocean film festivali , doğa okulları başarı , kısa film yarışması , lise yarışma

San Francisco Ocean Film Festival Organizasyonu her yıl düzenlediği kısa film yarışması ile suyun hayatımız için önemine vurgu yaparak çevre ve biyolojik zenginlikleri koruma farkındalığı oluşturmayı amaçlar. Bu vizyon ile kısa filmlerini hazırlayacak genç yetenekleri sosyoloji, biyoloji, ekonomi vb. multidisipliner akademik araştırmalar yapmaya da yönlendirir. Aynı zamanda bu çalışmaları yürütürken öğrenciler bireysel ve takım halinde çalışma becerisi de kazanırlar.

Bu yıl 13.'sü düzenlenen bu prestijli yarışmada çok sayıda film arasında yaşanan zorlu bir eleme sürecinin ardından 12 küresel finalist belirlendi. Amerika'da 10-12 Mart tarihlerinde düzenlenecek finalde,Türkiye’den katılan 3 kısa filmin de Doğa Okulları öğrencilerine ait olması bizlere büyük gurur yaşatmıştır. Biyoloji Öğretmenlerinin danışmalığında bu büyük başarıyı elde eden öğrencilerimiz her zaman olduğu gibi hem ülkemizi hem de okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerdir.

Doğa Okulları Biyoloji Bölüm Başkanı Muhammet Kılıçöz öğrencilerimizin bu başarısını ‘’Her bireyin yetenekleri ve dolayısıyla doğa algısı farklıdır. Finale kalan öğrencilerimizin çektiği kısa filmler çekiminden senaryosuna bilimsel ve elektronik altyapısına kadar tamamen kendi yorum ve yetenekleri ile hazırlandığından çok değerlidir. Her öğrencimizi ayrı ayrı yetenekleri ile kucaklayan farklı proje yarışmalarıyla belki de hayatlarına yön verdiğimiz için eğitimciler olarak büyük gurur duyuyor, finalist öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum.’’ şeklinde değerlendirdi.

Doğa Okulları olarak bu büyük başarıyı elde eden Acarkent IB Lisesi, Manisa ve Hatay kampüslerimizdeki finalist öğrencilerimizi ve danışman biyoloji öğretmenlerimizi tebrik ediyor, San Francisco Ocean Film Festivali finallerinde başarılarının devamını diliyoruz.

Kampüs: Acarkent Kampüsü IB Lisesi
Kısa film: Civilized