SATRANÇ BÖLÜMÜ 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NÜ COŞKUYLA KUTLADI!

Doğa Okulu öğrencileri satranç maçında haklarını biliyor ve istiyor.

ETİKETLER : satranç , çocuk hakları , demokratik haklar , beyhan somalı , psikolojik , fizyolojik , spor

Şık kostümleri ve görselleriyle dikkat çeken öğrencilerimiz, hazırladıkları haklarının yazılı olduğu pankartlar ile kampüs içinde ve sahnede haklarını dile getirdiler. Öğrencilerimiz erken yaşta, var olan haklarını bilip oluştuğu anda hakkını hakemden talep ederek uygulanmasını sağlıyorlar. Satranç bölüm başkanımız Beyhan SomalıSatranç maçında oyuna ancak oyuncu talep ederse hakem müdahale edebilir. Bu sebepten haklarını bilmek son derece önemlidir. Satranç maçı 3 şekilde kazanılır yada kaybedilir; Satranç fide kuralları, doğru zamanı kullanımı ve sağlam psikoloji’ diyerek günün önemini öğrencilerimiz ile paylaştı.

Satranç Sporcusunun Demokratik Hakları

* Haksız rekabete karşı çıkma hakkı
* Tuşe kuralına uymayanlara karşı çıkma hakkı
* Anlaşmazlık durumlarında kendini anlatma hakkı
* Kural dışı hamle yapıldığında red etme hakkı
* Oyunun bittiğinde sonucu onaylatma hakkı
* Piyon terfi ederken masada olmayan taşı isteme hakkı
* Beraberlik iddiasında bulunma hakkı
* Rakibin verdiği rahatsızlık durumunda hakem çağırma hakkı
* Psikolojik ve Fizyolojik ve ihtiyaç durumlarında salondan çıkma izni istemek için
* Satranç maçı standartlarına uygun malzeme talep etme hakkı.