SCOTTIE GO! ÇOCUKLAR İÇİN TEMEL KODLAMA EĞİTİMİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ!

Erasmus+ programı tarafından başlatılan ve Doğa Koleji AB Koordinatörlüğü ortaklığıyla yürütülecek olan "Scottie Go!" adlı AB projesinin ilk eğitimi Ataşehir kampüsünde gerçekleşti.

ETİKETLER : avrupa birliği projeleri , ab projesi , scottie go , kodlama eğitimi , ataşehir doğa

Doğa Koleji AB prejelerinde hız kesmiyor. Yeni dönemde Erasmus+ programı tarafından yeni başvurulacak olan Scottie Go! isimli Avrupa Birliği projesini Doğa AB Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek. Programlar okul öncesi kademesinde kodlama eğitimi için Kasım, Aralık ve Ocak aylarını kapsayacak şekilde 10 haftalık, 2. sınıf İngilizce ve kodlama eğitimi için 18 haftalık eğitimi kapsıyor. Projede okul öncesi ve İngilizce öğretmenleri kavram öğretimini, kodlama ve robotik  öğretmenleri ise uygulama bölümünden sorumlu olacaktır.

Scotie Go! projesi kapsamında gerçekleşen ilk eğitim; Head of Corporate Relations Netictech Daniele Ottorino Arati ve AB Proje Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan tarafından 10 Kasım 2017 Cuma günü Doğa Koleji Ataşehir 1 kampüsünde verildi. Çocuklar için temel kodlama eğitimini kapsayan eğitime 11 İngilizce öğretmeni, 5 bilgisayar öğretmeni, 2 ana sınıfı öğretmeni, 1 fen bilgisi öğretmeni toplamda 19 Doğa Koleji eğitmeni katıldı. Keyifli geçen eğitim sonunda katılımcı öğretmenlere sertifikaları verildi.