SPORCU ÖĞRENCİ BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü kapsamında belirlenen kampüslerimizde kontenjanlar dahilinde başarı kriterlerine göre burslu öğrenciler alınacaktır.

Yapılan protokolün ilgili maddesi gereği müracaat edecek sporcuların son iki yıla dönük aşağıda belirtilen başarı kriterlerine sahip olması gerekmektedir

-Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında 1.lik, 2.lik ve 3.lük derecesi bulunanlar
-Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında 1.lik, 2.lik ve 3.lük derecesi bulunanlar)
-Ulusal Spor Faaliyetlerinde (Yurt içinde) Federasyonların Resmi Türkiye Şampiyonalarında sadece Genç ve Yıldız kategorilerinde 1.lik, 2.lik ve 3.lük derecesi bulunanlar aşağıda listelenmiş okullarımıza sporcu eğitim bursu için başvuru yapabilirler.

Öğrenciler bulundukları ilin Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Başvuru ve Değerlendirme Komisyonundan alacakları başarı uygunluk belgesi sonrası protokol kapsamında ilan edilen okullarımıza başvuru yapacaklar ve okul tarafından istenilen belgeleri de teslim ettikten sonra ilan edilen tarihlerde değerlendirmeye alınacaklar dır. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Onay Komisyonu için dilekçe ve uygunluk belgesi o ilin Gençlik Spor İl Müdürlüğünden verilecektir.

• Müracaat eden öğrenciler istenilen evrakları ilgili okulumuza teslim ettikten sonra ilan edilen tarihlerde ücretsiz okuyacak öğrenciler ile ilgili esaslar dahilinde ilgili formda bulunan kriterler üzerinden değerlendirilecektir.
  • İlan süresi içinde müracaat etmeyen öğrenciler değerlendirmeye alınmayacaklardır.
  • Başvurular 27.07.2022 Çarşamba günü başlayıp 17.08.2022 Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona erecek olup sonuçlar 18-25/08/2022 tarihlerinde değerlendirilerek 26/08/2022 tarihinde ilgili okul müdürlüğü tarafından duyurulacaktır.
  • Burs kazanan öğrenci kayıt yaptırmaz ise yerine sıradaki öğrenci kayıt hakkı kazanacaktır.
  • Sıralama sonucu puan eşitliği ve diğer konularda karar yetkisi Doğa Kolejinindir.
  • Burs kontenjanı olan okullarımız ve kontenjanları aşağıda listede gösterilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DOĞA KOLEJİ ORTAOKULLARI SPORCU BURS KONTENJANLARI