Haber ve Etkinlikler

"STAND UP FOR EUROPE!"

Stand up for Europe! (Avrupa için Ayağa Kalk!) Projesinin ilk ulusötesi partner toplantısı 14-16 Mayıs tarihleri arasında Doğa Kolejinin ev sahipliğinde Ataşehir 1 Kampüsünde gerçekleştirildi.


AB Erasmus+ Gençlik Alanında İş Birliği Ortaklıkları (KA220-YOU) Programı kapsamında Avrupa Komisyonu ve Almanya Ulusal Ajansı tarafından 2024 yılında fonlanarak çalışmalarına başlanan ve 2026 yılına kadar Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek Stand up for Europe! (Avrupa için Ayağa Kalk!) Projesinin ilk ulusötesi partner toplantısı 14-16 Mayıs tarihleri arasında Doğa Kolejinin ev sahipliğinde Ataşehir 1 Kampüsünde gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğünü Almanya'dan Akademie Klausenhof kurumunun üstlendiği "Stand up for Europe! Argumentation training against undemocratic slogans: European extension and updating" (Avrupa için Ayağa Kalk! Antidemokratik sloganlara karşı argümantasyon eğitimi: Avrupa uzantısı ve güncellemesi) Projesinin diğer ortakları ise Almanya’dan Ausburg Üniversitesi, Macaristan’dan Gençlik Derneği, Türkiye’den Doğa Koleji, Slovenya’dan Sosyal Akademi ve İtalya’dan InEurope SRL kurumlarıdır.

Stand up for Europe! Projesi ile 13-18 yaş arası lise öğrencilerinin, öğretmenlerin ve okul liderlerinin Avrupa değerlerini etkili bir şekilde savunabilmelerini sağlamak hedeflenmektedir. Proje kapsamında, Avrupa değerlerine bağlılık çerçevesinde kanıtlanmış bir argümantasyon eğitimi olan ‘Sıradan Masa Sloganlarına Karşı Argümantasyon Eğitimi’ni güncelleştirerek, Avrupalılaştırmayı ve diğer Avrupa ülkelerine yaymayı amaçlanıyor. Argümantasyon tekniği Ausburg Üniversitesi Prof. Dr. Klaus-Peter Hufer tarafından tasarlanmış ve Avrupa Komisyonu ve akademik alanda özellikle haklar, demokrasi eğitimi alanında kullanılan bir öğretim tekniğidir. Prof. Dr. Klaus-Peter Hufer'in ‘Sıradan Masa Sloganlarına Karşı Argümantasyon Eğitimi’ 2000 yılında politika eğitimi alanında en çok satanlar listesine giren kaynak olarak çok büyük kitlelere ulaşmış ve Prof. Dr. Hufer, çeşitli kuruluşlar adına çok sayıda eğitmen yetiştirmiştir. Türkiye’de ise Doğa Koleji Stand up for Europe! (Avrupa için Ayağa Kalk!) projesi ile argümantasyon tekniği ile Türkiye bağlamına uygun eğitim içerikleri geliştirme ve yaygınlaştırmadan sorumlu kurumdur.

14-16 Mayıs tarihleri arasında Doğa Kolejinin ev sahipliğinde Ataşehir 1 Kampüsünde gerçekleştirilen ilk Ulusötesi Partner Toplantısı’nda Almanya’dan Ausburg Üniversitesinin akademisyenleri tarafından tasarlanan atölye çalışmasına Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan ve AB Proje Uzmanı Umur Bakkal ve proje ortaklarından Akademie Klausenhof'tan Michael Sommer ve Pia Ziyout, Augsburg Üniversitesi’nden Dr. Florian Wenzel, Sosyal Akademi’den Matej Cepin ve Macar Gençlik Merkezi’nden Zsuzsanna Farkas ve Barnabás Gergely katıldı. Toplantıda argümantasyon tekniği ile Avrupa değerleri ve özellikle demokrasi konularına dair nasıl içerikler tasarlanabileceğine dair verimli bir eğitim ve örnek uygulamalar gerçekleştirildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Doğa Koleji Müdürleri Gökhan Kenger ve Emine Uysal Çelik, katılımcıları karşılayıp projeye desteklerini ifade ettiler. Toplantının sonunda ise katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.







DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL