SU DOĞAMIZIN GELECEĞİ!

Doğa Okulu olarak geleceğimiz için suyun hayati önemini biliyoruz ve sorumluluklarımızı unutmuyoruz. 22 Mart Dünya Su Günü'nde bizimle el ele verip siz de bu doğa hareketine katılın.

ETİKETLER : dünya su günü , 22 mart , sultanahmet , küresel ısınma , ice age , bedük , konser , susuzluk , suyun önemi , su yürüyüşü

Her yıl 22 Mart’ta kutlanan “Dünya Su Günü” etkinliklerine, bu yıl da Doğa Koleji öğrencileri farklılık kazandırıyor. İstanbul’un tarihi mekanı Sultanahmet Meydanı'nda binlerce öğrenci ile gerçekleştirilecek olan etkinlikler tam anlamıyla bir festival havası yaşanacak.

Ünlü müzisyen Bedük’ün de katılacağı etkinlikte Doğa Koleji öğrencileri tarafından; Damacana Bando Takımı, Atıklardan Yapılan Kıyafetlerin Sergileneceği Defile ve ICE AGE filminin favori karakteri SID’in yaptığı dünyayı saran dans gösterisi de yapılacak. Drama, ritm, defile ve dans gösterileri yapılacak olan etkinlikte çocuklar toprağa ekilen tohum kartları dağıtılacak. Oldukça renkli geçecek programın ardından öğrenciler ellerinde suyun önemini anlatan pankartlarla yürüyüş yaparak Dünya Su Günü'ne dikkat çekecek.

Gelecekte her şey sudan ucuz olacak!

Dünya Su Günü, 1993 yılından bu yana her yıl 22 Mart’ta kutlanıyor. Kutlamalarda suyun önemi vurgulanarak, hayat kaynağımız olan suyun insanlık için önemine dikkat çekiliyor. Ancak küresel ısınmanın her yıl giderek artması ve bu yıl kuraklık tehlikesinin yaşanacak olması Su Günü’nün önemini bir kat daha arttırıyor. Su yaşamın var olması için bu kadar önemliyken, dünya su kaynaklarının gittikçe azalması, rezervlerin tükenmesi, suyun dikkatsizce ve kontrolsüzce harcanmasından dolayı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu da 1992 yılında Rio de Janerio’da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda her yıl 22 Mart’ın ‘Dünya Su Günü’ olarak kutlanmasına karar verdi.