t-MBA Eğitim Modeli TOBB GGK’dan Tam Destek Aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu İstanbul Şubesi, Doğa Koleji’nin geliştirdiği ve sadece Doğa Okulu Anadolu Liselerinde 7 yıldır başarı ile uygulanan, uluslararası akreditasyona sahip eğitim modeli t-MBA’yi destekleme kararı aldı.

ETİKETLER : t-MBA , TOBB Genç Girişimciler Kurulu , Doğa Koleji

TOBB Genç Girişimciler Kurulu İstanbul Şube Başkanı Ümit Kiler ve Doğa Okulu Genel Müdür Yardımcısı Bünyamin Çelikten arasında İstanbul Sanayi Odası’nda imzalanan protokolle iş dünyası ilk kez bir eğitim modeline destek vermiş oldu. Doğa Okulu Anadolu liselerinde uygulanmaya başlayan ve 2012 yılında uluslararası bir boyut kazanan liseye özel işletme odaklı t-MBA eğitim modeli, iş dünyasından gördüğü ilgiyi tescilledi. TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Doğa Koleji arasında imzalanan protokol ile t-MBA eğitimi alan öğrenciler, iş dünyasında daha kolay kabul görüyor. Öğrencilerin liseden mezun olduktan sonra iş hayatıyla ilgili bilgi ve deneyime de sahip olmasına imkân tanıyan t-MBA eğitim modeli, girişimcilik, iş dünyası, kariyer gibi kavramları lise müfredatına dâhil etmesiyle iş dünyasının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Genç girişimciler yetiştirme hedefiyle oluşturulan ve dünyada pek çok ülkeye ihraç edilen eğitim modeli, TOBB Genç Girişimciler Kurulu’ndan tam not aldı. TOBB GGK tarafından t-MBA eğitim içeriğinin kalitesi teyit edilerek desteklendi. Böylece imzalanan protokol sayesinde t-MBA öğrencilerinin diplomalarında TOBB Genç Girişimciler Kurulu logosunun yer almasıyla birlikte t-MBA öğrencileri, ihtiyaçlarına yönelik programlara dâhil olabilecek ve bu destek onların öğrenme kazanımlarına ulaşmalarına yardımcı olacak. İstanbul Sanayi Odası Şeref Salonu’nda Doğa Okulu Genel Müdür Yardımcısı Bünyamin Çelikten ile TOBB GGK İstanbul Şube Başkanı Ümit Kiler arasında düzenlenen imza töreninde konuşan Kiler; “TOBB Genç Girişimciler Kurulu Türkiye’de ilk kez bir eğitim modelinin altına imza attı. t-MBA, iş dünyası açısından doğru insan kaynağının oluşturulması ve girişimci bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor.Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak genç girişimciler bu model ile yetişecek” diye konuştu. Kiler, Girişimcilik gençlerimiz için gerçekten önemli bir konu; “GGK’yı kurarken başlıca amacımız geleceğe girişimci nesiller yetiştirmekti. Şimdi üniversiteye girmeden önce gençlerimizin girişimcilik konusunda bilgilendirilmiş olması bizi ümitlendiriyor. Liseli gençlerimize girişimcilik anlatmanın yanı sıra aileleri de bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bir diğer önemli konu ise girişimcilik derslerinin girişimcilerden oluşan öğretmenler tarafından verilmesidir” şeklinde sözlerine devam etti. İmzalanan protokole göre t-MBA öğrencilerinin diplomalarına TOBB Genç Girişimciler Kurulu logosunun da ekleneceğini duyuran Doğa Okulu Genel Müdür Yardımcısı Bünyamin Çelikten sözlerini şöyle sürdürdü; “TOBB Genç Girişimciler Kurulu yetkilileriyle birlikte t-MBA öğrencileri, kendi akranlarına girişimcilik dersleri verirken, t-MBA eğitmenleri de meslektaşlarını aynı konuda eğitecek. Benzeri projelerle t-MBA, bir yandan “know-how”ını eğitim sektörüyle paylaşırken, t-MBA’den mezun olan öğrenciler de TOBB Genç Girişimciler Kurulu logolu diploma edinecekler. Bu sayede üniversitede yapacakları stajlarda ve üniversite sonrasında iş hayatına atılırken hep birkaç adım önce olacaklar.” Çelikten; Doğa Koleji’nde lise öğrencilerinin liseler için MBA programı olan t-MBA (MBA for Teenagers) eğitim modeli ile hayata da hazırlandığını vurgulayarak, “Vizyon sahibi olmak çok değerli… Öğrencilerimiz dünya lideri olacak şekilde eğitiliyor ve gittikleri üniversitenin ortamını değiştirebilecek kadar donanım sahibi oluyorlar. Doğa Koleji’nin geliştirdiği ve uluslararası akreditasyonlara sahip t-MBA eğitim modeli sayesinde öğrencilerimiz sadece sınav başarısına odaklı öğrenciler olarak yetişmiyor. Bu modelde öğrencilere ekonomi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, para yönetimi gibi çok özel müfredat dersleri veriliyor. Mesleki gözlemlerini ve tezlerini başarıyla bitiren Doğa Okulu lise öğrencileri sene sonunda uluslararası akreditasyona sahip t-MBA diploması ile ödüllendiriliyor. Bu sayede lisede hem akademik hem de sosyal yönü gelişmiş bireyler yetişiyor. Öğrencilerimiz üniversiteye gittiklerinde girişimci, kendine güvenen, yaratıcı fikirleriyle ön plana çıkıyor” dedi.