t-MBA GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON SEMİNERLERİNDE ERICSSON TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ IŞIL YALÇIN KONUĞUMUZ OLDU!

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerlerimizde Beykent Kampüsü Anadolu Lisesi ev sahipliğinde Ericsson Türkiye Genel Müdürü Sayın Işıl Yalçın’ı ağırladık.

ETİKETLER : t-mba girişimcilik ve inovasyon semineri , ericsson , ışıl yalçın , lise eğitimi , online seminer

t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri iş dünyasının başarılı isimlerini kampüslerimizde öğrencilerimizle bir araya getiriyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Beykent kampüsü t-MBA öğretmenimiz Nilay Kalfa moderatörlüğünde gerçekleşen canlı etkinlikte Beykent kampüsü öğrencimiz Borçegin Tigin İmer ve Büyükçekmece kampüsü öğrencimiz Öykü Taçkın girişimcilik ve iş dünyası ile ilgili merak ettiklerini Sayın Yalçın’a sordular. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Sayın Işıl Yalçın, kariyer yaşantısından, girişimcilik ve çok uluslu şirketlerde çalışmanın avantajlarından ve dikkat edilecek hususlarından bahsetti.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Sayın Işıl Yalçın kariyer yaşantısından örnekler vererek öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Işıl Yalçın, öğrencilerimize farklı iş alanlarında ve farklı şirketlerde staj yapmalarını ve meslekleri çok iyi gözlemlemelerini önerdi. Özellikle çok uluslu şirketlerde çalışmayı hedef alan öğrencilerimiz için İngilizce’nin önemine vurgu yaptı. Sayın Yalçın, daha geniş bir bakış açısı kazanmak için öğrencilerimize kitap okumalarını ve spor yapmalarını tavsiye etti.  İş hayatında, eğitim geçmişi çok başarılı ve teknik olarak da kendini çok geliştirmiş bireylerin belirli bir süre sonra ilerlemelerinin durduğunu belirtti. Bu noktada sosyal hayatın içinde olmanın ve farklı yetenekler geliştirmenin önemine değindi.

Yalçın, girişimcilik ve inovasyonla ilgili olarak kültürel farklılıkların önemli bir etken olduğuna değindi. Yetiştiriliş ve eğitim tarzının fikirleri açıklama noktasında belirleyici olduğundan bahsetti. İnovasyonun, fikirleri ortaya koyarak ve farklı fikirlere zemin hazırlayarak gerçekleşebildiğini söyleyen Yalçın, işletmelerin bu yönde metotlar geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

t-MBA Eğitim Modeli

Işıl Yalçın, t-MBA Eğitim Modeli ile ilgili olarak:” Her bir şirketin kökeninde işletme var. O sebeple t-MBA dersleri en önemli derslerden birisi. İleride hangi bölümde çalışırsanız çalışın şirketlerin finansallarını anlama sizin için önemli bir temel oluşturur ve bunun lisede olması bence çok önemli. “ dedi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Eğitim Modeli ile öğrencilerin liderlik ve yönetim becerilerini geliştirip onları dünya vatandaşlığına hazırlıyor. Eğitimde yenilikçi iş fikirlerini ve bilimsel yöntemleri harmanlayan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, çevresine ve değişimlere karşı farkındalığı yüksek, geleceğin girişimcilerini yetiştiriyor.

t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerlerinde  iş dünyasının profesyonelleri öğrencilerimizle bir araya gelerek girişimciliğin toplumsal / bireysel faydalarını, girişimciliğin risklerini, başarı hikayelerini ve iş dünyasının diğer güncel konularını paylaşıyorlar. Üstün nitelikli bir ders özelliği taşıyan t-MBA Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri ile öğrencilerimiz, kariyer yolculuklarında farkındalıklarını artırıyorlar.