Haber ve Etkinlikler

t-MBA LİDERLİK AKADEMİSİ EĞİTİM KAMPI'23

Doğa Kolejinin Türkiye genelindeki kampüslerinden t-MBA Liderlik Akademisi öğrencileri İstanbul Bilgi Üniversitesinde gerçekleşen “Liderlik Akademisi Eğitim Kampı”nda bir araya geldi.


Geleceğin liderlerini bugünden hazırlayan Doğa Koleji alanında uzman akademisyenleri öğrencileri ile buluşturdu. Kıyasıya rekabetin yaşandığı seçimlerde büyük mücadele vererek Liderlik Akademisi’nde yer almaya hak kazanan öğrencilerimiz Eğitim Kampı’nda buluştu.  2 gün süren Eğitim Kampı, Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü’nün vizyon konuşması ile başladı.   



İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşen eğitim kampı ilk gününde Prof. Dr. Ege Yazgan’dan “Finansal Okuryazarlık”,  Prof Dr. Asaf Savaş Akat hocadan “İktisat Ne İşe Yarar?” eğitimi aldılar. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin duayen akademik kadrosu ile tanışma fırsatı bulan öğrencilerimiz eğitimleri aktif katılım sağlayarak farklı bakış açıları elde ettiler.

   

Keyifle geçen eğitimler İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Benan Orbay’ın “Stratejik Düşünme” eğitimi ile devam etti. Yoğun katılımla devam eden eğitim kampının ilk günü Doç. Dr. Esra Arıkan’nın “Pazarlamanın Sırrı” sunumu ile son buldu.Eğitim Kampı’nın 2. günü Liseler Koordinatörü ve Matematik Bölüm Başkanı Arzu Uz’un “21. Yüzyılda Öğrenci Olmak” adlı sunumu ile başladı. t-MBA Bölüm Başkanı Betül Erok Şengel öğrencilere t-MBA Eğitim Modelinin kazanımlarını anlatarak “21. Yüzyıl Yetkinliklerine” değindi. Proje yönetme ve takip etme süreçlerini deneyimleyerek öğrenen Liderlik Akademisi Öğrencileri sene boyunca gerçekleştirecekleri proje ve kazanımlar üzerine fikir alışverişinde bulundu.

    

İşletmelerin ve araştırmacıların büyük veri setlerinden anlam çıkarmalarına ve stratejik kararlar almalarına olanak tanıyan “Yapay Zeka” konusunu Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Cabir Hakyemez’den dinleyen öğrenciler Dr. Öğr. Üyesi Kutay Güneştepe’den “Kaos Ortamında Başarıyı Yakalama”nın sırlarını öğrendiler.İnteraktif geçen eğitim oturumlarında Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu “İletişim ve Network” un önemini anlattı.

Toplumun ve ekonominin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkıda bulunarak pozitif değişimlere yol açan “Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik” kavramlarını Prof. Dr. Itır Erhart anlattı. 2 gün süren sertfikalı eğitim kampı’nda öğrenciler bir yandan üniversite hayatını deneyimledi diğer yandan da üniversitenin duayen hocalarından kıymetli bilgiler edindiler. Öğrencilerimiz edindikleri güncel bilgiler ışığında kampüslerine daha vizyoner dönerek projelerini hayata geçirmeye başlayacaklar.

  

 

 


 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL