t-MBA ÖĞRENCİ MECLİSLERİ “BU KIŞ BENİ SEN GİYDİR” PROJESİYLE 6400 KARDEŞİNİ ISITTI

Doğa Okulları öğrencileri, başlattıkları “Bu Kış Beni Sen Giydir” sosyal sorumluluk projesiyle Türkiye’nin çeşitli illerindeki devlet okullarında okuyan 6 bin 400 ihtiyaç sahibi öğrenciye kışlık giysi hediye etti.

ETİKETLER : sosyal sorumluluk , yardım kampanyası , t-MBA , öğrenci meclisi , t-mba eğitimi , lise yardım projesi

Eğitim hayatını güç şartlarda sürdüren çocuklar için önemli bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiren Doğa Okulları t-MBA Öğrenci Meclisleri, “Bu Kış Beni Sen Giydir” adını verdikleri proje ile bu durumdaki öğrenci kardeşlerine yardım eli uzattı.

Doğa Okulları akademik başarıyla yetinmeyip öğrencilerinin yaşadığı ülkeye, topluma duyarlı bireyler olarak yetişmesine de büyük önem veriyor. Bu amaçla sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını teşvik ediyor. Son olarak “Bu Kış Beni Sen Giydir” projesini gerçekleştiren Doğa Okulları öğrencileri, binlerce dar gelirli öğrenci arkadaşına soğuk kış aylarında sıcak bir el uzattı.

Kendi çabalarıyla kışlık giysi bağışı topladılar

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Doğa Okulları’nın Türkiye’nin çeşitli illerindeki tüm kampüslerinden öğrenciler, projenin her aşamasını kendileri yöneterek, ihtiyaç sahibi devlet okullarını belirlediler. Ardından öğrencilerin kıyafet bedenlerini tespit ettiler. Okullara astıkları afişler ve sosyal medya aracılığı ile projelerini Türkiye’nin dört bir yanına duyuran öğrencilerin bu anlamlı projelerine duyarsız kalmayan veliler ve sponsor bağlantıları ile proje çığ gibi büyüdü.

6 bin 400 çocuğa 18 bin 750 parça kışlık kıyafet

Öğrenciler, proje ile kendi çabalarıyla 18 bin 750 parça yeni kıyafet topladı. Doğa Okulları’nın tüm kampüslerindeki Öğrenci Meclislerinde görev alan 456 öğrenci, daha sonra tespit ettikleri okulları tek tek ziyaret ederek onları büyük heyecanla bekleyen kardeşleri ile bir araya geldiler. Türkiye’nin her bölgesine giden öğrenciler, topladıkları mont, pantolon, kazak ve bottan oluşan kışlık giysi paketlerini ihtiyaç sahibi çocuklara kendileri teslim etti.

2 ay süren proje sonunda öğrenciler, aralarında İstanbul, Tekirdağ, Diyarbakır, Malatya, Elazığ,  Van, Zonguldak, Batman, Iğdır, Manisa,  Mardin, Siirt,  Gaziantep, Kütahya, Şanlıurfa’nın da yer aldığı 40 ilde 6 bin 400 öğrenciye ulaştı.

Öğrenci Meclisleri bu anlamlı projeleri nedeniyle çeşitli ilçe belediyeleri ve kaymakamlar tarafından da tarafından tebrik edildi,  teşekkür belgeleri ve plaket ile onurlandırıldı.

Doğa Okulları Genel Müdürü Karaaslanlı: “Yaşadığı topluma duyarlı bireyler yetiştiriyoruz”

Öğrencilerinin bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldığını belirten Doğa Okulları Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı,Bir eğitim kurumu olarak, eğitimin sadece müfredat derslerini en iyi şekilde öğretmekten geçmediğinin bilinciyle hareket ediyoruz.  Bu nedenle yaşadığı topluma, ülkesine ve insanına duyarlı bireyler yetiştirmeye de en az akademik başarı kadar önem veriyoruz.  Öğrencilerimizi çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev almaları için destekliyor ve yönlendiriyoruz. Bunun ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz için çok önemli, geliştirici faaliyetler olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

“Onların mutluluğunu paylaşmak istedik”

Projeyi yürüten öğrencilerden Beyoğlu Kampüsü Öğrenci Meclisi Başkanı Salih Can Ateş de,  projedeki amaçlarını, “Temel gereksinimlerine ulaşmada zorluk çeken öğrencileri bir nebze olsun sevindirmek ve onların mutluluğunu paylaşmak istedik” sözleriyle açıkladı.

Proje kapsamında Elazığ’a yardım götüren ekipte olduğunu anlatan Salih Can Ateş,
Bu projede önemli olan manevi bir paylaşımı gerçekleştirmekti. Ürünleri dağıtırken kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluğu görmek, onlara sarılmak müthiş bir histi. Onlara sıcaklığımızı hissettirmek istedik.“ dedi.