TTT NET POSTER YARIŞMASI BAŞLIYOR!

Poster konusu: “Fen Eğitimini Nasıl İlgi Çekici Hale Getirebiliriz?”

ETİKETLER : ttt net , poster , yarışma , doğa ab projeleri , AB , The Teamwork , Training and Technology , Network , Ekip Çalışması , Eğitim ve Teknoloji Ağı
Yarışma, yarışmacılar tarafından ilgi çekici fen eğitimine yönelik vizyon, inanış ve fikirleri ortaya koyan bilimsel posterlerin oluşturularak yarışmaya sunulmasını teşvik etmeyi amaçlarken posterler, yarışmaya katılan bireylerin kendileri tarafından hazırlanacak. Posterlerin değerlendirilmesi uluslararası bir jüri tarafından yapılacak (TTT NET Yürütme Kurulu) olup en iyi posterler TTT NET web sitesi ve  sosyal medyada paylaşılacak ve Seville / İspanya’da  5-6 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TTT NET Konferansı'nda sergilenecek.
Yarışmaya; Avrupa Birliği’ne üye  ve aday statüsünde bulunan bütün devletler ve Rusya Federasyonu’ndan 13-18 yaş aralığındaki öğrenci ve öğrenci grupları (en çok 3 kişi) katılabilir. Katılımcıların yarışmaya uygun kabul edilebilmeleri için Avrupa Birliği’ne üye ve aday statüsünde bulunan bütün devletlerde veya Rusya Federasyonu’nda bir okulda resmi olarak öğrenci olmaları gerekiyor.
Kriterler:

• Yarışmada yer alacak eserlerin orijinal, daha önce yayınlanmamış olmaları ve üçüncü şahısların fikri mülkiyet haklarına konu materyal içermemeleri gerekmektedir.

• Posterlerinizi 300 veya üstü dpi, 50x70 cm (2953x4134 piksel) ya da daha fazla ölçülerde tasarlayınız ve elektronik başvuru formlarına ek olarak yükleyiniz.

• Yarışmanın kazananları açıklanıncaya kadar, yarışmaya göndermiş olduğunuz posteri facebook ya da benzeri herhangi bir sosyal medya platformunda paylaşmayınız.

• Yarışmaya, tanıtım ya da reklam posterleri göndermeyiniz. Bu tür posterler kabul edilmeyecektir.

• Yarışma sonunda sadece birinci, ikinci ve üçüncü eserlerin sahiplerine tebligat yapılacaktır.

•  Posterlerde kullanılacak olan resmi dil İngilizce’dir.

• Yaratıcı olun! Fikrinizi mizah, kolaj, el boyaması resimler, yazı ve diğer basın araçları ile ifade edebilirsiniz. Posterler yaratıcılık üzerinden değerlendirilecektir.

Önemli: Yarışma katılımcıları posterlerinin projenin internet sayfasında yayınlanmasını kabul ederler.

Ödüller:

• Birinci:  5- 6 Kasım 2015 tarihleri arasında Seville, İspanya’da  gerçekleştirilecek olan  TTTNet Konferansı'na katılım.

• İkinci: Bulgaristan’da gerçekleşecek uluslararası Bilim Kampı'na katılım.

• Üçüncü: Bulgaristan’da gerçekleşecek uluslararası Bilim Kampı'na katılım.

Ayrıca ilk 5’e giren adaylara NTSE (Nano Technology in Science Education) deney kiti hediye edilecek. Ödül alan posterler, yenilikçi fen öğrenimi ve öğretiminde kullanılan iyi uygulamalar olarak uluslararası boyutta tanıtılacak.

TTT NET Projesi

The Teamwork, Training and Technology Network (Ekip Çalışması, Eğitim ve Teknoloji Ağı) (TTT NET, No: 540029-LLP-1-2013-1-IT-COMENIUS-CNW)  fen eğitiminin desteklenmesi, geliştirilmesi ve genç öğrenicilerin ilgisini çekecek yenilikçi uygulamaların gerçekleştirilmesini amaçlayan bir projedir. TTT NET yenilikleri tanımlama amacıyla uygulama özetlerini toplayan bir ağ (network) girişimidir ve aynı zamanda fen eğitimini genç öğreniciler için daha ilgi çekici kılmak amacıyla, elde edilen bulguları eğitim politikilarına yerleştirmek için yoğun çaba sarfetmektedir. TTT NET bu bağlamda öğrencileri, “Fen Eğitimini Nasıl İlgi Çekici Hale Getirebiliriz”  konulu poster yarışmasına katılmaya davet etmektedir.

Proje ortak ülkeleri: Bulgaristan, İtalya, İspanya, Türkiye, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Norveç, Rusya Federasyonu.