TTT NET PROJESİ 2. ULUSLARARASI KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ!

‘Pedagojinin Fen Eğitimine Odaklanması’ konulu konferans Sevilla-İspanya’da gerçekleşti.

ETİKETLER : ttt net , poster , yarışma , doğa ab projeleri , AB , The Teamwork , Training and Technology , Network , Ekip Çalışması , Eğitim ve Teknoloji Ağı

Uluslararası vizyonu ile akademik alanda birçok başarı elde eden Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü, Fen eğitimine yönelik yeni ve özgün projeleri ile Fen öğretimini daha nitelikli hale getiriyor.

TTT NET Takım Çalışması; Fen Bilimleri eğitimini daha çekici ve gençlere hitap edecek hale getirmek için var olan eğitim ve öğretim pratiklerini bir araya getirmek, yenilikçi yaklaşımları saptamak ve bu bulguları eğitim politikalarına yansıtmayı amaçlıyor. Projemizin 2.Uluslararası Konferansı Kasım ayında Sevilla-İspanya’da 100’den fazla katılımcının biraraya gelmesi ile gerçekleştirildi. Konferans gündemi Fen eğitimine yönelik pedagojik yöntem geliştirme içerikli açılış konuşmaları, atölye çalışmaları ve sunumlardan meydana geldi.

Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (FETMM/STEM) öğretimindeki iyi uygulamalara yer verilen konferansta, aşağıdaki başlıklarda sunumlar, atölye çalışmaları yer aldı.

•  Pedagojik Yöntemlerin Dahil Edilmesi,
  •  Eğitim Programı Politikaları ve Uygulamalar,
  •  STEM Eğitiminde Cinsiyet,
  •  Erken Yaşlarda STEM
  •  STEM Eğitiminde Öğrenim Çıktılarının Ölçülmesi
  •  STEM Öğrenimine Yönelik Diğer Enformal (Okul Dışı)Yaklaşımlar ve  Evde Fen
  •  21. Yüzyıl Sınıfında STEM Öğretimi

Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü adına, TTT NET Yerel Proje Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan ve Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Ramazan Sezer konferansta Doğa Okulları ve STEM uygulamalarına dair “Deneylerle Öğreniyorum” başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdi.

TTT NET Projesi çerçevesinde düzenlenmiş bulunan “Fen eğitimini nasıl ilgi çekici hale getirebiliriz?” konulu uluslararası poster yarışmasında Türkiye birincisi olarak dereceye giren Çankaya Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Öğrencisi Batuhan Ejder de konferansa birincilik ödülü alarak katılım gösterdi.