TTT NET PROJESİ ULUSLARARASI BİLİM KAMPLARI’NIN BİR DİĞERİ DE BULGARİSTAN'DA GERÇEKLEŞTİ!

TTT NET Takım Çalışması; Fen Bilimleri eğitimini daha çekici ve gençlere hitap edecek hale getirmek için var olan eğitim ve öğretim pratiklerini bir araya getirmek, yenilikçi yaklaşımları saptamak ve bu bulguları eğitim politikalarına yansıtmayı amaçlıyor.

ETİKETLER : ttt net , poster , yarışma , doğa ab projeleri , AB , The Teamwork , Training and Technology , Network , Ekip Çalışması , Eğitim ve Teknoloji Ağı

Projemiz çerçevesinde 4. Uluslararası Bilim Kampı Sofya-Bulgaristan’da; İtalya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Bulgaristan ve Türkiye’den 30 katılımcı ile düzenlendi. FeTeMM/STEM’i (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik/Science, Technology, Engineering and Mathematichs) temel alan TTT NET Projesi’nin hedef grubu 12 ile 18 yaş arasındaki öğrenciler ve fen bilimleri öğretmenleri.

4. TTT NET Uluslararası Bilim Kampı; takım çalışması, roket deneyleri, uygulamalı deney aktiviteleri, nanoteknoloji ve robotik başlıklarında katılımcı gençlere STEM becerilerini geliştirme ortamı sağladı. Doğa Bilim Kampüsleri’nde uygulanmakta olan nanoteknoloji uygulamaları ve eğitim içerikleri de kamp katılımcıları tarafından atölye çalışmaları ile deneyimlendi.

TTT NET Projesi çerçevesinde düzenlenmiş bulunan “Fen eğitimini nasıl ilgi çekici hale getirebiliriz?” konulu uluslararası poster yarışmasında dereceye giren Acarkent Lise IB Öğrencisi Rana Öztürk, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akademisyeni  ve Acarkent Proje Öğretmeni Ercan Tatlı ile söz konusu kampa katılım gösterdi.