TÜBİTAK BÖLGE SERGİSİNE DAVET ALAN ÖĞRENCİLERİMİZ, PROJELERİNİ YÖNETİCİLERİMİZE ANLATTI

İTÜ ETA Vakfı Başkanı ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, TÜBİTAK bölge sergisine davet alan projeleri, Acarkent Kampüsünde öğrencilerimizden dinledi.

ETİKETLER : tübitak 2021 , tübitak bölge sergisi , acarkent doğa , mehmet karaca , ali rıza lüle , güneş enerjisi projesi , araç güvenilirliliği
“Nitinol ile Metal Esnekliğinin Araç Güvenilirliğine Etkisi” projesini üreten Dilay Gökçe ve Berfe Nur Biçer, fizik öğretmenleri Gökhan Aldemir danışmanlığında geliştirdikleri içeriği büyük heyecanla anlattılar. Proje, nikel ve titanyumdan oluşan şekil hafızalı alaşımların metal esnekliğine katkıları ile kazalardaki can kayıplarını önlemeyi, hasarı ve darbeyi azaltmayı amaçlıyor.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRACAKLAR

“Güneş Enerjisiyle Çalışan Şarj Aletinin Mercek ve Yansıtıcıyla Veriminin Artırılması” projesi ile bölge sergisinde yer alma hakkı kazanan iki öğrenci Doğa Karakuş ve Maya Gürel, danışmanları ve fizik öğretmenleri Simay Bostancı ile sunum heyecanı da yaşadılar. Yenilenebilir enerjiyi günlük hayat kullanımına indirgemeyi ve adapte etmeyi amaçlayan proje,  kampüsün bir başka fizik bölümü başarısıydı.

TÜBİTAK’A TARİH BİLİNCİ SUNULDU

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimizi, gençlerimizle bir araya getirerek milli ve manevi değerleri güçlendirmeyi amaçlayan proje ile Noah Berk Kılıç, danışmanı ve tarih öğretmeni Çağhan Sarı da yöneticilerimizi duygulandırdı. “Vatana Adanan Hayatlar Sözlü Tarih Çalışması: 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Gençlere Anlatıyor” projesi büyük dikkatle dinlendi.

“BİLİMİN IŞIĞINDA, GELENEKLERİMİZİ KORUYARAK”

İTÜ ETA Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğrencilerin tüm çalışmalarından gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: TÜBİTAK projeleri, genç zihinlerin üretken, sorgulayan ve problem çözen vizyona yönelmesi önemli. 248 yıllık birikimin karşılığı tam da bu bilimsel vizyondur. Ülkemizin geleceği olacak çocuklarımızı dinlerken ben de duygulanıyorum. Bir yandan sürdürülebilir kalkınma bilinci bir yandan da milli ve manevi değerlerin güçlü geleneğini görmek, emeğimizin en değerli karşılığıdır “ dedi.