TÜBİTAK'TA ANTALYA BÖLGE ŞAMPİYONLUĞU ÖĞRENCİLERİMİZİN OLDU

11. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Antalya Bilim Kampüsü bölge birincisi seçildi!

ETİKETLER : tübitak projeleri , tübitak yarışma , fen projesi , lise fen eğitimi , doğa okulları proje başarısı , öğrenci projeleri , antalya doğa , proje başarıları

Türkiye genelinde 7905 projenin katıldığı 11. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölgesi Finalleri'nde 529 projenin değerlendirilmesi sonucu Doğa Koleji Antalya Bilim Kampüsü 7.sınıf öğrencimiz Defne Güvendik, fen bilimleri bölümünü temsilen Bölge Birincisi olarak bizleri gururlandırdı.

Öğrencimizin proje konusu “Ultrasonik Homojenizatör ile Farklı Çözgen Sistemleri Kullanarak Akdeniz Hurması Kabuğu Bileşenlerinin Ekstraksiyonu ve Antibakteriyel Etkinliğinin Belirlenmesi” olup yüksek frekanslı ses dalgaları ile meyve kabuğundaki bileşenlerin hızlı, çevre dostu ve kullanışlı bir şekilde ekstraksiyonu amaçlamaktadır.

Doğa Ailesi olarak bizleri ulusal düzeyde temsil eden öğrencimizi ve proje danışman öğretmenimiz Gül Merve Gençer’i kutluyor, Mayıs ayında düzenlenecek Türkiye finallerinde başarılar diliyoruz.