Haber ve Etkinlikler

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN NESİLLER

Doğa'da tüketen değil üreten nesiller yetişiyor!


Geri dönüşüm, günümüzde dünyamız ve geleceğimiz için sürdürülebilir çevre koşullarını oluşturmak adına her geçen gün önem kazanıyor. Yerel ve ulusal pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan öğrencilerimiz kampüslerinde de bireysel projelerini sürdürüyor.

Güzelbahçe kampüsü sınıf öğretmenimiz Merve Kılıç ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Özge Özyürek Can’ın birlikte yürüttüğü ‘’Tüketen Değil Üreten Nesiller’’ projesi öğrencilerimizden ve velilerimizden yoğun ilgi görüyor. Proje bünyesinde öğrencilerin geri dönüşüm kavramı hakkında farkındalıklarını geliştirmek ve geri dönüşüm sürecine aktif katılım göstererek çöp olarak nitelendirilen maddeleri dekoratif ürünler olarak günlük yaşamda kullanılabilecek formlara dönüştürmek gibi kazanımlar yer alıyor.

Projenin amacı günlük yaşamda çöp olarak nitelendirilen atıklar için "Nasıl kullanabilirim?" sorusuyla düşünme farkındalığı yaratmak. Öğrencilerin sürece aktif katılımı ile yeni ürünler ortaya çıkarmalarını sağlamak. Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek üretime odaklanmak ve üretilenleri günlük yaşama dahil etmek.

2022 Ocak ayında başlayan projeye destek olan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz. 

 







 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL