TÜM MATEMATİK SEVERLERİN Pİ GÜNÜ KUTLU OLSUN…

14 Mart Pi günü tüm Doğa Okulu Kampüsleri'nde birbirinden farklı ve keyifli etkinliklerle kutlandı.

ETİKETLER : Pi Günü , Matematik , rehberlik

İzmir Doğa Koleji öğretmenlerimizden Aycan Yılmaz, kampüslerinde Pi Günü'nün nasıl kutlandığını anlatıyor; 12 Mart Perşembe günü DOGO’nun tasarım merkezine 6 öğrencimizle beraber gittik. Burada ayakkabı ve tişört modellerinde ne tür malzeme kullandıklarını ve tasarımların özgünlükleri hakkında ayrıntılı bilgi aldık. Tasarımcıların yönlendirmesi ve öğretileriyle kendi pi tişörtlerimizi tasarladık.

14 Mart cuma günü ise DOGO mağazasına ziyarete gittik ve kendi tasarım pi tişörtlerimizi teslim aldık. 13 Mart Perşembe günü aşçımız ve gıda mühendisimiz öğrencilerimize kurabiye yapılırken matematikteki oranların öneminden bahsetti ve bizler de sayı arttıkça doğru orantılı olarak kurabiye yapımı için gerekli malzemelerin de aynı oranda artarak değişmesi gerektiğini örneklerle açıkladık. Ardından çalışma gruplarına bölündük ve kurabiyelere pi şekli verilerek tepsilere dizdik. Pişen kurabiyeleri ambalajlayıp, paketledik. 14 Mart günü Mavişehir Taypark ve Kahve Deryası’nda kurabiyelerimizi dağıtarak, İzmirlileri pi günü hakkında bilgilendirdik.. Çok güzel dönüşler aldık. Bu röportajlarda turistlerle öğrencilerimiz arasında geçen diyaloglar görülmeye değerdi.

14 Mart Cuma günü okul bahçemizde Matematik ve Rehberlik Bölümü'nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Çanakkale’de Bir Can Bir Fidan’sosyal sorumluluk projesi için kermes düzenledik.. Çok eğlenceli bir gün geçirdik, okulumuzun bahçesinde kurduğumuz ses sistemini kullanarak 7. Sınıf öğrencilerimizin muhteşem konserini dinledik, birbirinden neşeli oyunlar oynadık. Bu oyunlardan bazıları; Pi balonlarını patlatma yarışması: 2'şerli gruplar halinde yarışan öğrencilerden balonu ilk patlatan grup 1.seçildi ve pi taçları takıldı. Pi çuval yarışması: pi çuvallarını giyen öğrencilerimizden bitişe en hızlı varan 1.oldu. Pi taşıma yarışması: ikişerli takımlar halinde yarışılan bu oyunda pi straforunu iki omzu arasında düşürmeden bitişe en hızlı varan grup 1.seçildi. Halat çekme yarışı: sınıflar bu yarışta kıyasıya rekabet gösterdi. rakibine çizgiyi geçirten sınıf kazandı. Sandalye kapma yarışmasıydı. Konferans salonunda yine öğrencilerimizin yaptığı pi sunumundan sonra, pi sessiz sinema oyunu oynadık. Öğrencilerimiz, verdiğimiz içerisinde pi geçen İngilizce kelimeleri takım arkadaşlarına sessiz sinema formatında anlatarak buldurmaya çalıştılar.

14 Mart Cuma günü yine lobide de etkinliklerimiz oldu. Yerlere renkli A4 kağıtlar yapıştırdık. Beş öğrencimiz bu kağıtlar üzerine sırayla pi sayısının rakamlarını sırasıyla yazdılar. Hiç şaşırmadan kalan kişi ise yarışmanın birincisi oldu.

Pi Günü