TÜRKİYE GENELİ 4. BİLİM KAMPI PROGRAMI BAŞLIYOR!

ETİKETLER : bilim kampı , doğa koleji bilim kampı , gökyüzü gözlem , Doç. Dr. Memduh Sami Taner , Prof. Dr. Ethem Derman

Doğa Koleji olarak, bu yıl dördüncüsünü düzenlemekten gurur duyduğumuz Bilim Kampı programı, 10-17 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Doğa Koleji öğrencilerinden oluşan yaklaşık 650 kişisden oluşan bir kafile, akademisyenler ve 65 fen bilimleri öğretmeni ile gelenekselleşen kampın açılışı 10 Nisan akşamı yapılacak.

Öğrencilerimiz Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Memduh Sami Taner ile Astronom Prof. Dr. Ethem Derman’dan  bilimin heyecan verici ve keyifli taraflarını keşfetmeleri amacıyla eğitim alacaklar. Çalıştaylardan sonra bilimsel olaylar üzerinde inceleme, gözlem ve deney yapma becerisi kazana ak, fen bilimlerinin doğasını ve fizik, kimya, biyolojinin günlük yaşamla ilişkisini açık alanda yaparak ve yaşayarak öğrenecekler. Astronomi ve Uzay bilimlerini anlamak için geliştirilen ‘Planetaryum Gösterim’ ile öğrenme sürecini eğlenceye dönüştürecek, gece yapacağımız ‘Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ ile ay ve bazı gezegenleri yakından görme fırsatı bulacaklar.

Bilim Kampı programımız resmi sertifika töreni ile sona erecek. Eşsiz bir öğrenme ortamı sunan geleneksel Bilim Kampı’na katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, programımıza değer katan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.