TÜRKÜLERLE BEDEN PERKÜSYONUNU BULUŞTURDUK

Doğa Okulları öğrencileri, bedenlerini bir çalgı aleti olarak kullanarak ritim ve armoni oluşturdukları “1. Türkülerle Beden Perküsyonu Festivali”ni başarıyla gerçekleştirdi.

ETİKETLER : perküsyon festivali , doğa okulları müzik festivali , türkülerle perküsyon , ritim eğitimi , armoni

Beden perküsyonu, ellerin, ayakların ve bedenin diğer uzuvlarının birbirine vurularak oluşturulduğu koreografi ve kompozisyon bütünüdür. Doğa öğrencileri bu yıl ilk kez düzenlenen Türkülerle Beden Perküsyonu Festivali'nde kampüslerini başarıyla temsil ederek adeta bir ritim ziyafeti sundular. 5 Ocak'ta gerçekleşen festivale katılan, dereceye giren tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Avrupa Birinci Bölge; 1. Sarıyer Kampüsü, 2. Beyoğlu Kampüsü, 3. Topkapı Kampüsü
Avrupa İkinci Bölge; 1. Halkalı 2 Kampüsü,  2. Florya Kampüsü, 3. Batışehir Kampüsü
Avrupa Üçüncü Bölge; 1. Beykent Kampüsü, 2. Bahçeşehir 2 Kampüsü, 3. Hadımköy Kampüsü
Anadolu Birinci Bölge; 1. Çamlıca Kampüsü, 2. Üsküdar Kampüsü, 3. Acarkent Kampüsü
Anadolu İkinci Bölge; 1. Çekmeköy Kampüsü, 2. Bostancı Kampüsü, 3. Yakacık Kampüsü

Beden Perküsyonu Nedir?

Beden perküsyonunu diğer disiplinlerden ayıran en önemli özellik çalınan müzik aletinin insanın kendi vücudunun olmasıdır. Beden perküsyonunda amaç sadece ritim oluşturmak değil aynı zamanda melodi ve armoni oluşturmaktır. Çocukların kendi bedenleriyle ilişki kurmalarını sağlamak, bu ilişkinin yarattığı farkındalığı kavramak, akış ve sese yol açan hareketin analizi ile bilişsel zekâ ve motor hareketlerinin gelişimine katkı sağlamaktadır.