TUTUM, YATIRIM VE YERLİ MALI HAFTASI TÜM KAMPÜSLERİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “ Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası” tüm Doğa Koleji kampüslerinde eğitim-öğretim sürecini destekleyen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ETİKETLER : yerli malı haftası , doğa koleji yerli malı haftası , ilkokul eğitimi , tutum , yatırım ve yerli mallar haftası

Kampüslerimizde yerli malı kullanmanın önemi vurgulanırken, tutumlu ve bilinçli bir tüketici olma kazanımıyla gerçekleşen etkinliklerle birlikte öğrenme süreci desteklendi. Farklı sınıf düzeylerinde yaptığımız sınıf içi etkinliklerle; hem ülkemizin eşsiz coğrafyasında yetişen benzersiz ürünlerimizi tanıdık, hem de tutumlu olmanın önemini içselleştirerek deneyimledik. Farklı sınıflar düzeyinde; ülkemizde yetişen ürünlerin görsellerinden şapkalar oluşturduk ve yöresel kıyafetlerle arkadaşlarımıza getirdiğimiz ürünleri ikram ederek paylaşmanın keyfini yaşadık.

Yurdumuzda yetişen ve üretilen ürünleri tanıyarak bu ürünlerden oluşan görseller ile yaptığımız poster çalışmalarını sınıfta arkadaşlarımıza sunduk ve okulumuzun koridorlarında sergiledik. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının anlam ve önemini vurgulayan atasözlerini öğrencilerimiz ile birlikte belirleyerek, ‘kelime oyunları’ kurguladık. Böylelikle oyun eşliğinde öğrencilerimizin farkındalık kazanmalarını sağladık. Yaptığımız tüm sınıf içi etkinlikler aracılığı ile her yaş düzeyine uygun şekilde öğrencilerimiz yerli malı kullanmanın ailemiz ve ülkemiz ekonomisine katkılarını öğrenmiş ve içselleştirmiş oldular.