TÜYAP’TA BİR DOĞA HARİKASI!

İlk kitabı yayımlanan 6. sınıf öğrencimiz Aysu Altaş’ın TÜYAP’taki imza günü...

ETİKETLER : Aysu Altaş , yaratıcı yazarlık , tüyap , moda okulu , 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı , hikaye

Küçük dokunuşlar büyük değişimler yaratır: Moda Okulu

Bahçeşehir Doğa Bilim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Aysu Altaş’ın ilk kitabı “Moda Okulu” okuyucularıyla buluştu. Çocuk yıldızımız Aysu Altaş ilk kitabını, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda 12 Kasım Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte okurları için imzaladı. Maceranın modayla barıştığı, küçük dokunuşların büyük değişimler yarattığı, uzun bir çalışma ve çaba sonucu yoğun emek ve özveriyle yazılmış olan “Moda Okulu”, fuarda büyük ilgi gördü. Kısa hikâyeler yazmayı seven ve ileride moda tasarımcısı olmak isteyen Aysu Altaş, tatilde düşündüğü hikâyeyi kağıda aktırdığında ortaya “Moda Okulu” çıktı. Kasım ayında okurlarıyla buluşan kitaptaki çizimlerin çoğu da yine 11 yaşında olan Aysu’ya ait. Okuma-yazma zevki 1. sınıfta başlayan Aysu, okuma ve yazmayı çok seviyor.

Kitabın konusu genel olarak modayla ilgili, ancak Aysu’nun kitapta vermek istediği asıl mesaj küçük detayların hayatımızı birden değiştirebilmesi. Bu nedenle kitapseverlerle paylaştığı bu hikayesinde içine kapanık ve aksi olan ünlü bir moda tasarımcısının, hayatına giren genç bir kızla birlikte yaşadığı değişimi anlatıyor.^Aysu Altaş, kitabına “Moda Okulu” adını vermiş. Çünkü hikâyesinde, bir genç kız moda eğitimi almak üzere bir moda okuluna gidiyor ve olaylar burada gelişiyor. Küçük yaşlardan beri yazma çalışmaları yapan Aysu Altaş, yaratıcı yazarlık dersinin kendisine olan katkısını şöyle anlatıyor: “5. ve 6. sınıfta ‘Yaratıcı Yazarlık’ dersinde etkinlik kitabımızda konuyla ilgili bir sürü yaratıcı hikâye yazdık. Ve ben de yazdığım hikâyelere bakınca bu konuda yetenekli olduğumu fark ettim. Bu da bu kitabı yazmam için beni cesaretlendirdi.