ULUSAL ONLINE AKIL KÜPÜ MATEMATİK YARIŞMASI

Beşincisi düzenlenen Akıl Küpü Online Matematik Yarışması, "2014 Beyin Yılı" temasıyla Türk Nöroloji Derneği'nin desteği ile gerçekleştiriliyor. Fermat, Gauss, Euclid, Fibonacchi bölümlerinden oluşan yarışmamız; günlük hayatla iç içe geçmiş sorular soruyor, sorarken öğretiyor. Sen de genel kültürüne güveniyorsan, matematiksel tahmin ve akıl oyunlarında iyiysen, yarışmaya katıl. Hem eğlen, hem öğren.

ETİKETLER : Ulusal Online Akıl Küpü Matematik Yarışması , akıl küpü , matematik , eğitim , yarışma

Online gerçekleştirilecek yarışmada öğrencilerimizi gelişen teknolojiyi doğru kullanmaları adına yönlendirmenin yanı sıra, günlük hayatta kullandıkları matematiğe dikkat çekiyoruz. Analitik düşünce bir noktada bireyin karşılaştığı problemlere üretebileceği çözümün sayısının birden fazla olması şeklinde tanımlanabilir. Yine de analitik düşünceyi sadece problemlere üretilen sonuçlar olarak da tanımlamak onu bu şekilde sınırlandırmak yanlış olabilir. Analitik düşünce bir hayat tarzıdır. Her konuda, her yerde analitik düşünceyi kullanırız ve analitik düşünceyi kullanarak günlük hayatımızı olabildiğince kolaylaştırırız. Bizler de öğrencilerimizin analitik yeteneklerini geliştirmeyi amaç edindiğimiz çalışmada, onların günlük yaşamda karşılaşabilecekleri tarzda sorulara farklı stratejiler geliştirmelerini bekliyoruz. Online gerçekleştirilecek yarışmada öğrencilerimizi gelişen teknolojiyi doğru kullanmaları adına yönlendirmenin yanı sıra, günlük hayatta kullandıkları matematiğe dikkat çekmek istiyoruz. Farklı bölümlerden oluşan yarışma ile öğrencilerimizin matematiğe bakışlarına olumlu bir etki yaratmayı amaçlarken, birbirinden eğlenceli ve öğretici sorularla, sorarken öğretmeyi amaçlıyoruz.

Yarışmamıza başvuru 19 Şubat 2015 itibariyle sona ermiştir. İlginiz ve katılımınız için teşekkür ederiz.

Akıl Küpü Online Matematik arışması