ULUSLARARASI KANGURU MATEMATİK SINAVLARI, DOĞA OKULLARI EV SAHİPLİĞİNDE BAŞARIYLA UYGULANDI

Bugüne kadar 71 ülkede 6 buçuk milyondan fazla öğrencinin katıldığı Uluslararası Kanguru Matematik Sınavlarının yapıldığı merkezler arasında Doğa Koleji Lise Kampüsleri de yer aldı.

ETİKETLER : kanguru matematik sınavları , matematik eğitimi , kangourou sans , doğa koleji matematik , lise eğitimi

Ülkemizde bu yıl 18 Mart 2017 tarihinde düzenlenen ve yaklaşık 38.000 öğrencinin katıldığı sınavlarda, uygulama merkezi olarak yer alan Doğa Koleji'nde farklı devlet ve özel okullarda 3. ve 11. sınıflar arasında öğrenim gören toplam 3500 öğrenci katıldı. Öğrencilerin ilgisini çeken, günlük hayatla bağlantılı ve eğlenceli matematik soruların yer aldığı Uluslararası Kanguru Matematik Sınavları, öğrencilerin zihinlerinde yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematik dersini öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneği'ne bağlı olarak yürütülen sınavlar, 7-18 yaş arası öğrenciler için 6 farklı kategoride düzenlenmekte, kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve 75- 90 dakika sürmektedir. Uluslararası Kanguru Matematik Sınavları, uygulandığı ülkelerde genellikle üniversiteler, matematik dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize edilmektedir.