ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASINDA DOĞA OKULLARI YİNE BİRİNCİ

Dünya’nın farklı ülkelerinden birçok okulun katılarak yarıştığı uluslararası bir matematik yarışması olan Perennial Math’de Doğa Okulu birinci oldu. Aynı yarışmada farklı derecelerle Doğa Okulu ismini Dünya okulları arasına yazdırdı.

ETİKETLER : matematik , başarı , uluslararası başarı , birincilik , Perennial Math , Wall of Fame

Dünya'da gerçekleştirilen birçok uluslararası yarışmayı takip eden bizlerin bu yıl gündemimizde olan yarışmalardan biri de Perennial Math’di. Kasım ayından başlayarak şubat ayına kadar uzanan bir süreci kapsayan Perennial Math kapsamında öğrencilerimiz dört farklı zamanda dört farklı yarışmaya katıldılar.3O kişilik takımlar oluşturarak ekip olarak yarıştılar. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Perennial Math’e ortaokul matematik öğretmenlerinin rehberliğinde çalışarak hazırlanan öğrencilerimizden sevindirici haberler geldi.

Dört farklı zamanda gerçekleştirilen yarışmaların ortalamaları alınarak açıklanan sonuçlara göre;

8. sınıf düzeyinde dünya sıralamasında;

3.ANTALYA KONYAALTI DOĞA KOLEJİ

4.ATAŞEHİR DOĞA KOLEJİ

5.ANTALYA KONYAALTI DOĞA KOLEJİ

Yarışmada elde ettikleri üstün başarılar ile isimlerini ‘Wall of Fame’ e yazdırmayı başaran, yapılan dünya sıralamasında tüm derecelere adını yazdırmayı başaran öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışma sonuçlarının tüm listesini görmek için: https://perennialmath.com/

ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASINDA Doğa Okulu YİNE BİRİNCİ